21. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraärimees Glaase nõuab SEB-lt miljoneid

Mitmete äridega seotud ja Äripäeva rikaste edetabelis figureerinud Jaanus Glaase firma Gatsby OÜ süüdistab majandusaastaaruandes SEB Panka pahatahtlikuskäitumises ning nõuab pangalt kahjutasuks 15 miljonit krooni.

“Ma ei tahaks sel teemal praegu midagi kommenteerida. Jah, on küll selline nõudmine üleval. Aga ma ei taha sel teemal sõna võtta,” märkis telefonis arupärimise peale ettevõtte juhatuse liige Jaanus Glaase. Firma ise kirjutati mõni aasta tagasi Taimi Glaase nimele.

Vaidlus veel pooleli

“Kuna tegemist on pooltevahelise tsiviilvaidlusega, siis ei näe praegu põhjust seda teemat arendada. Ja praegu pole ka selleks ka “õige aeg”,” lisas Glaase veel ka hiljem Äripäevale saadetud e-kirjas.

Gatsby OÜ tegevusala oli 2009. aastal investeerimine, kinnisvara ost-müük ja konsultatsioonid erinevates ettevõtlusvaldkondades. Möödunud majandusaastal ulatus Gatsby käive 1,6 miljoni kroonini.

Hüpoteegid kustutamata

“Ettevõtte tegevus oli 2009. aastal häiritud seoses koormavate kohtuvaidlustega.2009. aastal kustutati kõik laenukohustused SEB Panga ees. Gatsbyl pole SEB ees 31.12.2009. aasta seisuga kohustusi. 2009. aastal oli probleemiks SEB pahatahtlik käitumine. Pank keeldus kustutamast laenude tagatiseks seatud hüpoteeke, tekitades sellega suurt majanduslikku kahju. Gatsby on esitanud SEB-le kahjutasunõude saamata jäänud tulu osas summas 15 miljonit krooni,” kirjutas Glaase aruandes.

“Hüpoteeki saab kustutada, kui sellega tagatud nõuded on täidetud. Kui nõuded täidetakse, siis on pank kohustatud vara hüpoteegi alt vabastama,” kommenteeris teemat e-kirjas SEB Panga kommunikatsioonijuht Silver Vohu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474