14. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio müüs osaluse Metro Plazas Habakuke firmale?

Facio Ehitus müüs talle kuulunud 19,3% suuruse osa Tallinna kesklinnas Metro Plaza ärimaja omavast OÜst Focus Kinnisvara Madis ja Mart Habakuke firmale Metro Capital Management (MCM).

Väärtpaberikeskuse andmeil on praegu Focus Kinnisvara osanikud Pedragon Investments Limited 80,7 ja MCM Holding OÜ 19,3 protsendiga. Äriregistri andmeil kuulus 19,3% ettevõttest veel oktoobri alguses Facio Ehitusele.

Facio Kinnisvara tegevjuhi ning Facio Ehituse nõukogu esimehe Toomas Trompi sõnul ei tohiks midagi muutunud olla. "Me kunagi ostsime Focus Kinnisvara osaluse 19,3% ja minu teada ei ole me seda müünud," kommenteeris ta. Võib-olla midagi on sassi läinud, lisas Tromp.

Facio Ehituse juhatuse esimehe Riho Kalve hommikune kommentaar oli, et osaluse müük ei vasta kindlasti tõele. Pärast väärtpaberikeskuse andmetega tutvumist ei soovinud Kalve teemast rääkida.

"Ei kommenteeri seda tehingut ning seda tehingut ei kommenteeri keegi," lausus ta. Ajakirjandusele ei ole mingit kommentaari anda, mis põhjusel ma peaksin kommenteerima, lisas Kalve.

"Kui ühe 40 000 omakapitali osaühingu osakuid võõrandatakse, siis see ei ole mingi meediasündmus," põhjendas ta. Focus Kinnisvara osakapital on 40 000 ja kui sellest võõrandatakse 19,3%, siis siin ei ole mitte midagi kommenteerida, lisas ta.

Ka Focus Kinnisvara ja MCMi juhatuse liige ning osanik Sulo Nigul ei soovinud tehingut kommenteerida. "Meie ettevõttes on toimunud suured muutused tööjaotuses ja mina selle eest ei vastuta," rääkis ta.

Niguli sõnul saab tehingut kommenteerida Focus Kinnisvara ja Metro Capital Managementi juhatuse liige ning osanik Mart Habakuk. Hoolimata talle mitmel korral helistamisest ei saanud Äripäev Habakukega ühendust.

Focus Kinnisvarale kuulub Viru Väljaku kõrval asuv Metro Plaza büroohoone bilansilise maksumusega 280,7 miljonit krooni. Eelmisel aastal tunnistati see parimaks arhitektuuri- ja kujundusvalgustuse objektiks Tallinnas.

MCM on rahvusvaheline varahaldusettevõte kontoritega Tallinnas, Riias ning Peterburis. Ettevõtte hallatavate varade maht on 175 miljonit eurot. MCM juhib Londoni alternatiivbörsil noteeritud kinnisvarafondi Metro Baltic Horizons. MCMi poolt hallatavatest projektidest on Tallinnas enim tuntud Metro Plaza kõrval Harju tänava Ärikeskus, Tallinna Lillepaviljoni arendusprojekt, Telliskivi Kaubanduskeskus ja Burmani Maja arendusprojekt Kreutzwaldi tänaval.

Metro Capital Managementi omanikud on äriregistri andmeil Mart ja Madis Habakuk, Arle Mölder ja Sulo Nigul.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474