16. oktoober 2010
Jaga lugu:

LHV: seadusmuudatus alandaks tootlikkust veelgi

Hiljuti kooskõlastusringile saadetud pensionifondide seaduse muudatus alandab konservatiivsete fondide tootlikkust veelgi, ütles LHV Varahalduse juht Mihkel Oja.

„Krediidireitingu nõue tähendab seda, et konservatiivsed pensionifondid ei saa enam investeerida kõrgema oodatava tootlusega, kuid ka kõrgema riskitasemega ehk madalama reitinguga võlakirjadesse. See kindlasti alandab konservatiivsete pensionifondide oodatavat tootlust tulevikus,“ sõnas Oja.

Oja sõnul toetab LHV mõtet, et teise samba omanikud saaks valida väga madala riskiga pensionifond. Samas märkis Oja, et inimestel on alati võimalik valida pensionifond, mis investeerib aktsiaturgudele ning selliste fondide oodatavat tootlust nimetatud piirangud ei mõjuta.

Rahandusministeeriumis valminud eelnõu näeb ette, et vähemalt pool võlakirjadest peab omama krediidireitingut A2. Avatud ehk maksimaalne valuutapositsoon peab vähenema 50 protsendilt 25 protsendini varadest. Samuti piiratakse pensionifondide investeerimist fondiga seotud panga väärtpaberitesse.

Ministeeriumi koostas eelnõu, sest finantskriisi tulemusena kaotati kokku üle 3 miljardi krooni ja tekkis olukord, kus kohustuslike pensionifondide varade maht oli kokku väiksem kui fondidesse tehtud sissemaksed. Eesmärgiks on sellise olukorra tekkimist tulevikus vältida.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee