2. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eha Võrk: BREM lõpetagu oma võlgade teiste kaela veeretamine

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul ei ole OÜ-l BREM Kinnisvarahooldus õigust ega vettpidavat põhjendust teenuste vahendamise peatamiseks.

BREM Kinnisvarahooldus teatas linnavalitsusele, et peatab 35 korterelamule veevarustuse ja kanalisatsiooni, üldelektri, prügiveoteenuse ning tänavakoristuse vahendamise, põhjendades seda  osa korteriomanike võlgnevustega.

Võrk rõhutas vastuskirjas, et BREM Kinnisvarahooldusel puudub õigus takistada kinnisasja omanikele kommunaalteenuste osutamist. "Meile teadaolevalt ei ole OÜ BREM Kinnisvarahooldus lepingu ülesütlemist õigustavaid asjaolusid tõendanud," ütles ta.

"Kinnisasja valitsemise lepingu ülesütlemine ei saa aga mingil juhul kaasa tuua kommunaalteenuste osutamise lõppemist, sest kinnisasja omanike ja nende poolt nimetatud valitseja omavaheline õigussuhe ei saa mõjutada kinnisasja omanike õigussuhteid kommunaalteenuste osutajatega," selgitas abilinnapea.

Võrk mräkis, et ka juhul, kui BREM Kinnisvarahooldus ütleb üles kinnisasja valitsemise lepingu, ei lõpe kommunaalteenuste osutamine, kuivõrd kommunaalteenuseid osutatakse kinnisasja omanikele.

"OÜ-l BREM Kinnisvarahooldus puudub õigus sekkuda kommunaalteenuseid osutavate ettevõtjate tegevusse," lisas Võrk. "Kuivõrd OÜ BREM Kinnisvarahooldus ei ole vee-ettevõtja ega võrguettevõtja, ei ole OÜ-l BREM Kinnisvarahooldus õigust otsustada kinnisasja omanikele kommunaalteenuste osutamise katkestamise üle," kinnitas ta.

Võrgu sõnul on veevarustuse ja kanalisatsiooni, elektriühenduse, soojavarustuse katkestamine käsitletav omavolina ja seega karistav.

Kui BREM Kinnisvarahooldus ütleb kinnisasja valitsemiseks sõlmitud lepingu üles, vabaneb äriühing mitte üksnes kohustusest vahendada veevarustust ja kanalisatsiooni, üldelektrit, prügiveoteenust ning tänavakoristuse teenust, vaid ka kõikidest teistest lepingulistest kohustusest, sh haldus- ja hooldusteenuse osutamisest.

"OÜ BREM Kinnisvarahooldus ei saa lepingut osaliselt üles öelda ja valida milliseid lepingu punkte soovib ta oma suva järgi täita," tõdes Võrk. "Kinnisasja omanikele kommunaalteenuste osutamise takistamine on ebaseaduslik," märkis ta. 

Ühtlasi rõhutas Võrk, et linnale kuuluvate korterite eest on kõik kommunaalteenustega seotud kulud tähtaegselt tasutud, kuid BREM Kinnisvarahooldus on jätnud summad võrguettevõtjatele tasumata. "Selline OÜ BREM Kinnisvarahooldus tegevus on õigusvastane ning käsitletav elamu hooldamiseks sõlmitud lepingu rikkumisena," ütles Võrk.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474