7. november 2010
Jaga lugu:

Rebane: äripindade turg pole veel põhjas käinud

Ma paraku arvan, et järgmisel aastal võiks äripindade sektoris olla pigem veel tagasiminekut, kui edasiminekut, sõnas ehitusmaterjalide tootjate liidu juht Enno Rebane.

„Väike elavnemine ehitus- ja kinnisvaraturul on toimunud ainult seetõttu, et elamuturg oli täiesti põhjas. Põhjast on natuke lihtsam elavneda, aga ma paraku arvan, et järgmisel aastal võiks tegelikult äripindade sektoris olla pigem veel tagasiminekut, kui edasiminekut,“ rääkis Rebane. „Äripindade sektor pole veel põhjas ära käinud – mina äripindade kasvu ei oska küll praegu kuidagi näha, näen seal pigem miinuse poolt,“ nentis ta.

Rebane tõdes, et tema arvates on ka ehitusmaterjalide turg ikka veel suhteliselt halvas seisus ja jääb sellesse ka järgmisel aastal. „Ehk meil hakkab küll majanduses hästi minema, aga ehitusturg tuleb alles järele. Üheksa kuu numbrilises kokkuvõttes saame endiselt öelda, et kuigi ehitusmaterjalide müük on natuke kasvanud, siis eksport on oluliselt kasvanud. Mis paraku tähendab, et siseturg on veel miinuses,“ lisas ta.

Tema sõnul on teine pool see, et ehitamine on praegu seotud ainult Euroopa rahadega ja avaliku sektoriga. „Erainitsiatiivi on äärmiselt vähe, ei julge veel loota, et järgmisel aastal toimuks ehitusturu elavnemine erasektori poolel. Me loodame, et Euroopa rahad aitavad järgmisel aastal ka rajatiste sektorit – teede-, sildade jms ehitust."

"Ma paneks lootuse 2012. aasta peale, kus võiks näha üldist ehitusturu elavnemist. Euro elavdab majandustegevust ning loodetavasti kas sissetulevad investeeringu elavdavad ehitust," sõnas Rebane.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee