16. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaranõustaja: üürihinnad on surve all

Kommertskinnisvaras on märgata investorite huvi kasvu ja tehinguid uuel aastal, kuid üürihinnad on endiselt surve all, rääkis Seven Real Estate'i investeeringute ja nõustamisvaldkonna juht Olev Mait Makk.

"Üürihinnad on endiselt surve all. Mõõdukat üürihinnatõusu saavad lubada üksikud büroohooned. Üürihinnad paranevad ehk kallinevad võib-olla ainult südalinnas äärelinna arvelt," märkis ta.

Makk rääkis, et suurt nõudlust üüripindade järgi nad ei näe. "Et firmad hakkaksid vajama oluliselt rohkem üüripinda, firmad hakkaksid kasvama, laienema ja palkama inimesi – seda näeme vähe. Pigem ikka käib turu ümber jagamine," ütles ta.

Samas kinnitas Makk, et Eesti paistab investoritele teiste riikide seast välja. Tema hinnangul on see efekt saavutatud tänu makromajanduspoliitikale, mis muudab Eesti investorite silmis turvaliseks. "Me näeme aktiivseid tehinguid ja investorite aktiivsust. Kommertskinnisvaraturg n-ö kasvab tehingute mõttes," sõnas Makk.

Samas rääkis ta, et kinnisvaraturul toimiv puhastumine jätkub veel paar aastat. Kuigi Maki hinnangul on Eestis häid kinnisvarakonsultante, kasvab nõustajate roll ja vajadus. "Kindlasti näeme selle sektori tõusu," sõnas Makk.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474