16. november 2010

Kinnisvaranõustaja: üürihinnad on surve all

Kommertskinnisvaras on märgata investorite huvi kasvu ja tehinguid uuel aastal, kuid üürihinnad on endiselt surve all, rääkis Seven Real Estate'i investeeringute ja nõustamisvaldkonna juht Olev Mait Makk.

"Üürihinnad on endiselt surve all. Mõõdukat üürihinnatõusu saavad lubada üksikud büroohooned. Üürihinnad paranevad ehk kallinevad võib-olla ainult südalinnas äärelinna arvelt," märkis ta.

Makk rääkis, et suurt nõudlust üüripindade järgi nad ei näe. "Et firmad hakkaksid vajama oluliselt rohkem üüripinda, firmad hakkaksid kasvama, laienema ja palkama inimesi – seda näeme vähe. Pigem ikka käib turu ümber jagamine," ütles ta.

Samas kinnitas Makk, et Eesti paistab investoritele teiste riikide seast välja. Tema hinnangul on see efekt saavutatud tänu makromajanduspoliitikale, mis muudab Eesti investorite silmis turvaliseks. "Me näeme aktiivseid tehinguid ja investorite aktiivsust. Kommertskinnisvaraturg n-ö kasvab tehingute mõttes," sõnas Makk.

Samas rääkis ta, et kinnisvaraturul toimiv puhastumine jätkub veel paar aastat. Kuigi Maki hinnangul on Eestis häid kinnisvarakonsultante, kasvab nõustajate roll ja vajadus. "Kindlasti näeme selle sektori tõusu," sõnas Makk.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806