17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS: garantiifondi idee on küsitav

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) haldusdirektori Elari Udami sõnul on kinnisvarahaldajate garantiifondi loomise idee veel liiga toores ja selle loogika küsitav.

"Antud juhul on probleemiks korteriomanike võlgnevused ja seega oleks pisut kummaline, kui haldusfirmad hakkaksid oma vahenditest klientide võlgnevusi katma," ütles Udam.

"Pigem peaks selline fond olema korteriomanike endi poolt loodud või kui riik soovib garantiisid, peaks riik selle ka ise looma. Viimane ei oleks muidugi päris õige lahendus, kuna kinnisvara on siiski vara ja riik ei peaks otse varaomanikke toetama. Pigem on see õigusliku ruumi küsimus, kuidas mõjutada võlgnikke nii, et teised ei kannataks," lisas ta.

"Hetkel on õhku visatud mõte luua nn solidaarne riskifond, mida kasutakse juhul, kui kellelgi tekib probleem. Seega maksavad konkurendid kaudselt kinni üksteise ebapädeva tegevuse ja see on kindlasti ebaõiglane korrektsete firmade suhtes, rääkimata kuritarvituste spekulatsioonidest," selgitas Udam.

"Ehk oleks korrektsem ja õiglasem olemasoleva kindlustussüsteemi kaudu seda probleemi lahendada," küsis RKASi haldusdirektor.

Elari Udam ei osale täna kinnisvarahaldajate ja hooldajate liidu ümarlaual, kus Mustamäe linnaosa vanema Lauri Laatsi väljakäidud haldusfirmade kinnisvarafondi ideed arutatakse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474