12. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva Elektrijaamad tootsid mullu rekordkoguse elektrit

Eesti Energia Narva Elektrijaamad tootsid eelmisel aastal kokku 11,5 teravatt-tundi (TWh) energiat, mis on 3,6 TWh ehk 45% võrra rohkem kui 2009.

"Suutsime eelmisel aastal kiiresti kohaneda turu nõudmistega ning tagada energiatootmise meie tarbijatele vajalikes mahtudes," sõnas Narva Elektrijaamade juht Tõnu Aas. Tootmismahtude suurenemine tulenes tema sõnul impordi olulisest langusest ja energiaekspordi märgatavast suurenemisest seoses Ignaliina tuumajaama sulgemisega Leedus. Lisaks mõningane turunõudluse kasv seoses madalate välisõhu temperatuuridega talvel ja kõrgete välisõhu temperatuuridega suvel, märkis Aas.

Narva elektrijaamad tootsid eelmisel aastal biokütusest ca 254 gigavatt-tundi (GWh) elektrit. Kuni juuni lõpuni kasutati biokütust Eesti ja Balti elektrijaama uutes keevkihtplokkides. Suvise remondi järel, alates oktoobrist kasutatakse biokütust keskmiselt 10% ulatuses koos põlevkiviga üksnes Balti elektrijaama elektri ja soojuse koostootmisplokis.

Viimati olid Narva elektrijaamades võrreldavad tootmistulemused 1992. aastal, kui toodeti samuti 11,5 TWh energiat.

Eesti Energia Narva Elektrijaamad on Eesti suurim ning Balti regiooni tähtsamaid elektrienergia tootjaid. Ettevõte annab ca 95% Eestis toodetavast elektrienergiast ning varustavad soojusega kogu Narva linna, ekspordib elektrienergiat Baltimaadesse ning varustab Estlinki merekaabli kaudu elektriga ka Põhjamaade elektriturgu.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474