17. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kapo kontrollib Toomas Vitsuti laevaafääri

Kaitsepolitseiamet ja Põhja ringkonnaprokuratuur uurivad, kas Tallinna volikogu esimehe Toomas Vitsuti lõhke­aine- ja laevaäris võib olla materjali kriminaal­menetluse alustamiseks, kirjutas Postimees.

"Me kontrollime Äripäevas avaldatud informatsiooni ja seejärel otsustame kriminaalasja alustamise küsimuse," ütles kaitsepolitseiameti vanemkomissar Andres Kahar eile.

Komissar lisas, et kriminaalmenetlust ei ole alustatud, põhimõtteliselt nad praegu kontrollivad tausta, vaatavad andmeid ja uurivad, kas kuriteokoosseis võiks olla.

"Veksleid välja anda ei taha," vastas Kahar küsimusele, millal tuleb otsus, kas menetlust alustada või mitte. Sisuliselt sama teatas ka Põhja ringkonnaprokuratuur: "Kontrollime ja siis otsustame."

Eilne Äripäev kirjutas, et Tallinna linnas suuri kinnisvaraprojekte arendanud Arco Vara omanikud Arti Arakas ja Richard Tomingas ostsid kõrgetele linnaametnikele Toomas Vitsutile ja Toomas Õispuule seitse miljonit krooni maksnud laeva, mille hiljem 1 krooniga maha müüsid.

Sisuliselt kingitusena sai regulaarset renditulu teeniva laeva endale pankrotihaldur Martin Krupp, kes on olnud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare äripartner.

Kas Vitsuti ja Õispuu käsutuses olnud laev, mis Vahemerel ja Mustal merel lõhkeainet vedama hakkas, võis olla meelehea linnaametnikele, kelle tegevusest võisid sõltuda Arco Vara asutajate kinnisvaraprojektid? Ning kas kõrged linnaametnikud on neile kuulunud offshore-firma abil varjanud avalikkuse eest oma tulusid ja hoidunud Eesti riigile maksude maksmisest? Sellised küsimused tekkisid, kui Äripäev uuris möödunud nädalal ETV saate Pealtnägija paljastatud Vitsuti ja Õispuu lõhkeaineäri tagamaid.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474