25. veebruar 2011

Telefonica kaotas pea poole kasumist

Euroopa suuruselt teise telekomi Telefonica SA teatel kukkus firma neljanda kvartali kasum 45%, kuna koduturul Hispaanias langes mobiilside müügitulu.

Telefonica kvartaalne puhaskasum langes aastataguselt 2,44 miljardilt eurolt 1,33 miljardi euroni, vahendab Bloomberg. Firma käive kasvas samas 9,9% võrra, 16,46 miljardi euroni.

Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 16,3 miljardi eurose käibe juures kasumiks 2,4 miljardit eurot. Samas on firma üritamas meelitada rohkem investoreid ligi suuremate dividendi ja Ladina-Ameerika turuosa kiire kasvuga, kuigi Hispaanias endas on majandusolukord jätkuvalt kehv.

"Firmal tuleb vastu seista majanduskriisile Hispaanias, üritades samas kasvada mobiilteenuste osas ja maksimeerides turuosa Brasiilias," ütles FGA-MG strateeg Francisco Salvador. "Telefonica senine tegutsemine jätab mulje, et nad suudavad olukorraga hakkama saada."

Madridis baseeruva ettevõtte teatel plaanitakse 2011. aastal tõsta dividende 14% võrra, 1,60 euroni aktsia kohta. Lisaks kinnitati plaani maksta 2012. aastal dividende vähemalt 1,75 eurot aktsia kohta.

Tänase hommikupoolikuga on Telefonica aktsia Madridis kukkunud 0,6 protsenti, 17,9 euroni.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474