10. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hanschmidt: kui tehing toob Eesti Energiale kasumit, on see väga hea tehing

Kõik sõltub ikkagi tehingu kasumlikkusest, ütles ASi Infotar juhatuse esimees Ain Hanchmidt, kommenteerides Eesti Energia tehingut, millega osteti USA põlevkiviarendusega tegeleva ettevõtte Oil Shale Exploration Company (OSEC) kõik aktsiad. 

"Ma ei tea selle tehingu hinda ega seda, palju sinna investeeritakse. Aga kui on mingit tehnoloogiat, mida suudetakse müüa ja mis toob Eesti Energiale kasumit, siis see on väga hea tehing," kommenteeris Hanschmidt.

Ta lisas, et hea ei oleks see, kui Eesti tarbija peaks Eesti Energia tehingud kinni maksma, aga kui see tekitab vastupidise efekti, ehk Eesti Energia kasum paneb elektri hinna langema, on tegemist väga positiivse asjaga.

OSEC on põlevkivi arendusprojektidega Utah' osariigis tegelenud alates 2005. aastast, firmale kuulub osariigi suurim eraomandis olev kompaktne põlevkivivaru. Eesti Energia eesmärgiks on Utahs paiknevate varude baasil välja arendada põlevkivitööstus võimsusega kuni 57 000 barrelit põlevkiviõli päevas, teatas Eesti Energia.

Tehingu sõlmimise järel omandab Eesti Energia põlevkivivarud hinnangulise suurusega 3,1 miljardit tonni ning selles sisalduva õli kogus ulatub 2,1 miljardi barrelini. Projekti arendus kuni ehituse alguseni võtab tänase parima teadmise kohaselt aega neli aastat ja ehitus ise seejärel 3-4 aastat.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474