25. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustusfirma D.A.S. kasvatas mullu portfelli 2,3 korda

Õigusabikulude kindlustusselts D.A.S. kasvatas eelmisel aastal kindlustusportfelli Eestis 2,3 korda, 9,3 miljoni kroonini ning varade mahtu ligi 48,1 miljoni kroonini.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse kogutud kindlustusmaksete hulk kasvas eelmisel aastal üle 2,7 korra, 6,97 miljoni kroonini. Kui 2009. aasta lõpul oli D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi kindlustusportfell 4,02 miljonit krooni, siis eelmise aasta lõpuks oli portfelli maht kasvanud ligi 9,3 miljoni kroonini. Kahjukäsitluseks kulus 12 kuuga ühtekokku üle kolme miljoni krooni. Seltsile esitati mullu 355 kahjunõuet ning kliente nõustati õigusalastes küsimustes ligi 1200 korral.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi juhatuse liige Maiko Kalvet rääkis, et kui muudes kindlustusvaldkondades tõi masu väikese viitega kaasamahtude vähenemise, siis õigusabikulude kindlustusele mõjus majanduskriis hoopis positiivselt. "Just kasvanud tööpuudus ja vähenenud sissetulekud sundisid inimesi mõtlema selle üle, et pole mõtet ise kergekäeliselt kinni maksta kellegi teise põhjustatud kahju," selgitas ta.

"Võrreldes kriisi algusega 2008. aastal suurenesid õigusabikulude kindlustuses kogutud kindlustusmaksed enam kui kümme korda. 2010. aastal andsid meie kindlustusjuhtumites põhitooni erinevad vaidlused reisipakettide, kahjukindlustushüvitiste, nii Eestis kui ka välismaal saadud liiklustrahvide ning muude lepinguliste suhete üle. Samuti on klientidel jätkuvalt palju vaidlusi tööandjatega," märkis Kalvet.

1928. aastal asutatud D.A.S. on Euroopa suurim õigusabi kindlustaja, mis tegutseb 16 riigis. Eestis 2006. aasta novembris tegevust alustanud D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse AS pakub erinevate õigusabikulude kindlustamist, oma klientidele juriidilist nõustamist ning õiguslike huvidekaitsmist nii Eestis ja välismaal.

D.A.S. hüvitab klientidele advokaatide, tunnistajate ja kohtuekspertide tasud, riigilõivud, kohtuotsuse järgi väljamõistetud vastaspoole kohtukulu, reisikulu välismaistes kohtutes toimuvatele istungitele ja täitekulu ning tasub vajadusel kliendi eest ka kautsjoni.

Õigusabikulude kindlustusele spetsialiseerunud kindlustusgrupp D.A.S. kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis on Saksamaal üks suuremaid ning kuhu kuuluvad ka Eestis tegutsevad ERGO Kindlustuse AS, ERGO Elukindlustuse AS ja ERGO Funds AS. Kindlustusgrupi ERGO põhiaktsionär on maailma suurim edasikindlustuskontsern Munich Re. D.A.S. grupil on Euroopas enam kui 12 miljonit klienti, keda ettevõte aitab aastas keskmiselt miljoni kahjujuhtumi lahendamisel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474