29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes võltsis allkirja?

Ärimees Kristian Kesneri kontrolli all olevast ettevõttest miljon krooni laenanud Keskerakonna rahastaja Sulev Seppik väidab, et maksis laenu tagasi sularahas. Kassaorderitel oleva allkirja omanik, endine BRE finantsanalüütik kinnitab, et tema pole allkirja andnud ega Seppikut näinud. Kes valetab?

2007. aastal ärimees Kristian Kesneri kontrolli all olevast firmast Baltic Real Estate (BRE) miljon krooni laenanud Keskerakonna rahastaja Sulev Seppik väidab, et maksis laenu tagasi sularahas.

„Raha on saadud ja raha on tagasi makstud./…/ Dokumendid on kõik vormistatud korrektselt ning osapoolte poolt korrektselt allkirjastatud,“ kinnitab Seppik.

Audiitori poolt koostatud erikontrolli aruandest selgub, et 2007. aastal kahel korral 500 000 krooni kaupa ja sularahas laenu tagasi maksmist tõendavatel kassa sissetulekuorderitel on BRE finantsanalüütiku Ksenia Tšahhirova allkiri. Viimane väidab, et pole Seppikuga kunagi kohtunud ning tal puudus õigus sellistele dokumentidele alla kirjutada.

„Ma ei tea, kuidas minu allkiri võis seal üldse olla, sest olin lapsehoolduspuhkusel ja mul polnud sellist õigus: ma polnud kassapidaja, raamatupidaja, finantsjuht ega juhatuse liige./…/ Kuidas selline sularaha tuuakse, kas kohvriga?“ ütles Tšahhirov.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474