12. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swed: Nordecon on teinud läbi märkimisväärse arengu

Swedbank Markets kirjutab oma analüüsis, et ehkki Nordecon jäi esimeses kvartalis kahjumisse on võrreldes eelmise aasta sama ajaga näha märkimisväärset tulemuste paranemist.

Kuna tegevuskulud on madalamad kui aasta tagasi (ja 2010. aasta IV kvartalis) on ehituskontserni kahjum vähenenud. Kui selle aasta esimese kvartali tegevuskasumi marginaal ulatus panga sõnul -0,4%ni, siis veel aasta eest oli see -13,5% peal.

Lisaks loodetud paremale kasumlikkusele oli ka Nordeconi käive Swedbanki ootustest parem.17,7 miljoni eurone käive (58% enam kui aasta eest) ületas panga prognoosi koguni 6,3 miljoni euroga. Käibest 8,7 miljonit andis ehitusüksus ja 8,4 miljonit eurot infrastruktuuri objektid.

Ehkki Nordeconi kahjum jäi prognoositust väiksemaks on ehituskontserni likviidsus halvenenud. Negatiivse rahavoo tõttu on panga sõnul ettevõttel vaba raha kontol vaid 2,3 miljonit eurot, samas kui netovõlg ulatub 28 miljoni euroni.

Samas toob pank välja, et esimese ja neljanda kvartal on Nordeconi jaoks nõrgimad ja loodab näha teises kvartalis kasumit, mis parandaks ettevõtte finantspositsiooni.

Swedbank toob välja, et kvartaliga kasvas Nordeconi teostama tööde maht 4%, ulatudes 92 miljoni euroni. Samas on aga pärast kvartali lõppu (31. märtsi) sõlminud ettevõte juba 57,2 miljoni euro eest uusi lepinguid.

Kokkuvõtteks kordas Swedbank Nordeconi aktsiale antud ostusoovitust ja jättis aktsia hinnasihi muutmata (1,72 eurot). Eile lõpetas Nordeconi aktsia Tallinna börsil 1,25 eurol.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474