15. juuni 2011

Fortum investeerib 160 miljonit uutesse koostootmisjaamadesse

Fortum investeerib uutesse biokütusel töötavatesse koostootmisjaamadesse Järvenpääl Soomes ja Jelgavas Lätis 160 miljoni eurot.

Fortum investeerib uutesse biokütusel töötavatesse koostootmisjaamadesse  Soomes Järvenpääl ja Lätis Jelgavas. Investeeringute kogumaksumus on 160 miljoni euro ümber ja plaanikohaselt alustavad jaamad tööd aastal 2013. Investeeringud keskkonnasõbralikesse jaamadesse vähendavad CO2 emissioone ja suurendavad kohaliku kütuse kasutamist nii Järvenpää kui ka Jelgava rajoonides.

Kahe koostootmisjaama üheaegne ehitamise eesmärk on samuti kulude oluline kokkuhoid, teatas ettevõte.

Järvenpääle ehitatav uus biokütusel töötav koostootmisjaam vahetab välja praeguse maagaasil ja masuudil töötava  soojatootmise. Järvenpää jaamas kasutatavad biokütused on peamiselt hakkepuit, turvas ja metsatööstuse kõrvalproduktid nagu saepuru ja puukoor. Jaama aastane soojatoodang on ligikaudu 280 GWh ja elektritoodang umbes 130 GWh. Uus jaam ühendatakse olemasoleva Tuusula ja Järvenpää kaugküttevõrguga, mis osana nimetatud investeeringust saavad moodustama ühise kaugküttevõrgu.

Samasugune biokütusel töötav jaam ehitatakse Läti suuruselt neljandasse linna Jelgavasse. Jaam hakkab tootma soojust kaugküttevõrku, mida Fortum on hallanud 2008. aastast alates. Jaam asendab senise gaasil toodetud soojuse, kusjuures selle aastane soojatoodang on ligi 230 GWh ja elektritoodang 110 GWh. Jelgava koostootmisjaam on esimene sellise suurusega biokütusel töötav jaam Lätis.

Fortumi tegutsemisalad on fokusseeritud Põhjamaadesse, Venemaale ja Baltic piirkonda (Baltic Rim).Tulevikus pakuvad veel kasvuruumi integreeruvad Euroopa ja kiiresti kasvavad Aasia energiaturud.

2010. aastal oli Fortumi müügimaht 6,3 miljardit eurot ja vastav tegevuskasum 1,8 miljardit eurot. Ettevõttes on umbes 10 500 töötajat. Fortumi aktsiad on noteeritud NASDAQ OMX Helsinki börsil.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474