21. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalakasvataja: meie oma toodangut kindlustada ei saagi

Lihtsate kindlustustoodete nagu näiteks liikluskindlustuse hinda on erinevate pakkujate puhul lihtne võrrelda, ütles Jõgevamaa kala- ja vähikasvataja, FIEna tegutsev Aarne Liiv.

Liivi sõnul on ta püüdnud enamiku seadmeid kohe välja osta ning liisingut kasutab suhteliselt vähe. „Auto on liisitud ja pank pakkus oma kindlustuspaketti,“ rääkis Liiv. „Ma küll veidi võrdlesin ka teiste pakutavaid hindu, aga võtsin ikkagi panga pakutu vastu. Eks selline paketi vastuvõtmine on ka teatud mõttes mugavam variant.“

Äripäev küsis täna ettevõtjatelt, kuidas nad kindlustusandjat valivad ja kas erinevaid pakkumisi on lihtne võrrelda. Päevaküsimuse ajendiks oli tänane kaanelugu kindlustusseltside liidu soovist muuta kindlustustegevuse seadust, et pankade kindlustusseltsidel ei oleks laenukliendi vara kindlustamisel eelist.

Kalatalu Härjanurmes peremees Aarne Liiv tunneb hoopis suuremat puudust sellest, et Eestis ei saa kõiki valdkondi kindlustada. „Kalatoodangut me kindlustada ei saa, saame kindlustada vaid oma põhivarasid,“ lausus Liiv ja lisas, et ega see pole ka mujal riikides lihtne, sest see sõltub sektori toodangu mahust.

„Toodangu maht on Eestis väike,“ nentis Liiv „Samuti, kuna valdkond on asjatundmist nõudev, et kindlustusandja oskaks ka oma riske hinnata, siis selliseid kindlustusspetsialiste Eestis ei ole. Ja et nad Eestisse tuleksid ja asjaga tegelema hakkaksid, selleks on vaja mahukamat tootmist.“

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474