21. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasita suuromanik: pank ei saa mulle midagi ette kirjutada

Ma ei ole juba mitu aastat pankade nööri otsas ehk mul ei ole laene, ma ei ole pangaga kuidagi seotud ja seega ei saa nad mulle midagi kindlustamisega seoses nina otsa kirjutada, kinnitas Tartu firma ASi Lasita suuromanik ja juhatuse liige Jaak Võsu.

„Aga see, et pangad oma liisingufirmadest tütarfirmadesse suunavad kliendid, on minu meelest lausa korruptsioon,“ pahvatas Võsu.

Äripäev küsis täna ettevõtjatelt, kuidas nad kindlustusandjat valivad ja kas erinevaid pakkumisi on lihtne võrrelda. Päevaküsimuse ajendiks oli tänane kaanelugu kindlustusseltside liidu soovist muuta kindlustustegevuse seadust, et pankade kindlustusseltsidel ei oleks laenukliendi vara kindlustamisel eelist.

Jaak Võsu sõnul on ta kasutanud Lasita vara kindlustamisel juba üle kümne aasta ühe ja sama kindlustusfirma teenust.

„Kui ma taas lähen nende juurde kindlustuslepingut sõlmima, siis ma räägin, et vaadake, teil on konkurendid ümberringi,“ selgitas Võsu oma strateegiat. „Ma olen vahel lasknud enne seda kindlustusmaakleritel igaks juhuks pakkumised teha, sest siis ma tean, mis hinnad tegelikult turul on. Meie kauaaegne kindlustusandja on täitsa viisakas ja ma olen nende pakutuga rahul.“

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474