7. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikluskindlustusseadus jäi kooskõlastuseta

Justiitsministeerium keeldus kooskõlastamast kohustusliku liikluskindlustuse seaduse uut eelnõud.

Äripäev kirjutas juuni alguses, et rahandusministeeriumi loodud uus kohustusliku liikluskindlustuse seadus on juristide arvates kindlustusseltside nägu, tarbijavaenulik ja teatud huvigruppide lobitöö tulemus.

Nüüd keeldus ka justiitsminister Kristen Michal eelnõu kooskõlastamisest, teatades rahandusminister Jürgen Ligile muuhulgas: "Justiitsministeeriumil ei ole võimalik toetada fondi ja kindlustusandja kolmekordse kindlustusmakse nõudeõigust. Ka eelnõu analüüsimisel tuvastatud täiendavate puuduste tõttu jätame eelnõu kooskõlastamata."

TASUB TEADA

Uues eelnõus sisalduvad olulisemad muudatused:

• kolmekordne kindlustusmakse, kui sõiduki omanik pole liikluskindlustusfondi määratud tähtaja jooksul kindlustuskohustust täitnud või sõidukit liiklusregistrist kustutanud. Fond võib nõuda sisse ka mõistliku menetluskulu ja võlaõigusseaduses sätestatud viivise, samuti nõuda selle sundtäitmist kohtutäituri kaudu.

• Liiklusregistris olev sõiduk võib kindlustamata olla senise 24 asemel vaid 12 kuud.• Kindlustusandjal on rohkem õigusi tagasinõudeks. Näiteks võidakse kahjuhüvitis sisse nõuda siis, kui õnnetuse põhjustaja ületas lubatud kiirust 40 km/h või rohkem.• Tagasinõue võib tabada ka sõidukijuhi tööandjat, kui õnnetus juhtus seetõttu, et sõidukijuht rikkus töö- ja puhkeaja nõudeid.• Kindlustusjuhtumiks mitteloetavaid juhtumeid oleks senisest enam.• Tuvastamata jäänud sõidukiga põhjustatud kahju hüvitaks liikluskindlustusfond.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474