29. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EE teenis Jordaania tütre osa müügist 16 mln eurot

Eesti Energia äritulusid mõjutas märkimisväärselt selle aasta II kvartalis ühekordselt saadud tulu, mis tuli 11% osaluse müügist Jordaania tütarettevõttes. Eesti Energia teenis osaluse müügist 16,2 mln eurot.

Sellega vähenes Eest Energia osalus tütarettevõttes 65%-ni.

Veel saadi ühekordset tulu energeetikaseadmete müügitulu kasvust seoses Eesti õlitööstuse arendamisega. Sealt laekus Eesti Energiale 1,3 mln eurot. Samuti suurenes põlevkivi müügitulu 2,3 mln eurot võrra ning seda põhjustas suurem tootmismaht ja uue kliendi lisandumine.

Eesti Energia finantsdirektori Margus Kaasiku sõnul on aga elektrimüügi kasumlikkus kahanenud ning müük tõi ettevõttele selle aasta II kvartalis 2 mln eurot vähem tulusid kui mullu. „Elektrienergia omahind on tõusnud ja tõuseb edasi, kuna sisendid ehk keskkonnatasud ja kütus kallinevad,“ ütles Kaasik.

Eesti Energia juhid rääkisid täna ka, et näevad vajadust kaasata 2012. aastal ettevõttesse täiendavat kapitali ja suure investeerimisvajadusega seoses käivad läbirääkimised EIB-ga täiendava laenulepingu sõlmimiseks.

Olulisemateks teises kvartalis tehtud investeeringuteks olid uue õlitehase ehitus, millesse investeeriti 37 mln eurot, uue põlevkivijaama ehitus – 29 mln eurot, Jaotusvõrgu uuendamine – 17 mln eurot, Iru jäätmeenergeetikaploki rajamine – 12 mln eurot, Narva tuulepargi ehitus – 11 mln eurot, põlevkivi kaevandamise tehnika uuendamine – 6 mln eurot ja väävlipüüdmisseadmete paigaldamine Narva elektrijaamadesse – 4 mln eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474