3. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laugus: juhtunust tuleb õppida ja hoolas olla

Eks juhtunust tuleb õppida ja oma asjadega väga hoolas olla, rääkis kindlustusrahata jäämise kogemustest kinnisvaraärimees Jaanus Laugus.

Laugus ütles, et ta kindlustab isiklikku vara nagu autot ja kinnisvara. Samas tuleb aeg-ajalt ikka ette, et kõik kahjud ei pruugi mahtuda kindlustuskaitse alla. "Näiteks varastati meil garaažist ära jalgrattad ja kindlustushüvitist me ei saanud, kuna garaažis polnud turvasignalisatsiooni ning uksel muukimisjälgi. See pani imestama, aga eks tuleb juhtunust õppida ning oma asjadega väga hoolas olla," sõnas Laugus.

Laugus polnud päris seda meelt, et Tuukri tänavat peaks sooga võrdlema, kuid arvas, et kahjude hüvitamisel jääb siiski peale kindlustajate sõna. "Neid piirkondi, kus keldrid on pidevalt vett täis, on Tallinnas veelgi, kuid varem pole kuulda olnud, et seal vara ei kindlustataks. Ka pärast Pärnu suurüleujutust said inimesed kindlustusrahad kätte," märkis ta.

Kindlustusseltside liit ütles, et Tallinna Tuukri tn piirkonna võib võrdsustada Soomaaga, kus alatasa uputab ehk uputuskahju pole ootamatu ning seega pole ime, kui ses kandis uputuse vastu üldse ei kindlustata ja ohvrile kahju ei hüvitata.

Äripäev küsis erinevatelt inimestelt, mille vastu on nad oma vara kindlustanud ja kas teavad täpselt, mida kindlustus hüvitab, mida mitte.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474