4. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alvar Ild ja Indrek Toome müüsid osaluse SRVs

Kinnisvaraärimehed Alvar Ild ja Indrek Toome jätkavad SRVs konsultantidena, neile kuuluvad aktsiad läksid Soome börsil noteeritud samanimelisele ehituskontsernile üle juuli algul.

Alvar Ild tunnistas Äripäevale sel nädalal, et aktsiad on müüdud. "Aktsiate müük vastab tõele ja põhjuseks on aastate eest aktsonäride vahel sõlmitud vastav kokkulepe, mille alusel tehing ka realiseeriti. Müügitehingus on poolte vahel kokkulepe, et  tehingu hind on konfidentsiaalne ega kuulu avalikustamisele," selgitas ta.

"Vastavalt esialgsele kokkuleppele me jätkame SRV palvel kolme aasta jooksul koostööd konsultantidena," täpsustas Ild.

Väärtpaberite keskregistri andmetel toimus SRV Kinnisvara aktsiatega kaks tehingut. Kokku vahetas omanikku 140 aktsiat. Just nii palju väärtpabereis oli vähemusaktsionäridel Ildil ja Toomel. Äriregistri andmetel kuulus Ildile 19% ja Toomele 16% SRV Kinnisvarast.

SRV Kinnisvara AS on SRV Yhtiöt OY tütarettevõte Eestis. SRV kontserni käive aastal 2010 oli 485 miljonit eurot ja kasum 13 miljonit eurot. SRV tegutseb Soomes, Venemaal ja Balti riikides.

SRV Kinnisvara tegutseb projektipõhiste tütar- ja sidusettevõtete kaudu. Ettevõtte käive koosneb peamiselt osutatavatest teenustest, kasum kujuneb nii teenuste müügist kui ka tütarettevõtete kasumitest, selgitab ettevõte majandusaruandes.

Mullu teenis SRV Kinnisvara 16 miljoni kroonise käibe juures juba kolmandat järjestikust aastat kahjumit, mis ulatus 21,6 miljoni kroonini. Kahjumit tekitasid peamiselt kinnisvaraarenduseks võetud laenude intressid. Töö eelnevalt külmutatud arendusprojektidega jätkus paberil, piirdudes vaid ehitus- ja projekteerimiseelse faasi ning müügiga.

2010. aastal töötas SRV Kinnisvaras keskmiselt neli inimest, koos sotsiaalmaksuga oli palgakuluks ligi 1,7 miljonit krooni. Nõukogus olnud viis inimest sai kokku 0,5 miljonit krooni. Ainsale juhatuse liikmele palka ei makstud.

SRV Kinnisvara juhtkond näeb ette kriisi jätkumist ka 2011. aastal, täpsustas majandusaruanne. Võttes arvesse kinnisvaraturu arenguprognoose, on SRV Kinnisvara lähimateks eesmärkideks ettevaatlik investeerimispoliitika, peatatud arendusprojektide ettevalmistamine ning valikuline arendusprojektide elluviimine.

Ernst & Young Baltic ASi vandeaudiitor Ivar Kiigemägi rõhutas hinnangus majandusaruandele, et SRV Kinnisvara omakapital oli aastavahetuse lõpu seisuga 35,4 miljoni krooni ulatuses negatiivne. Kuna ettevõtte aktsionärid olid kinnitanud plaani omakapitali suurendamiseks, ei näinud audiitor selles aga probleemi.

Ühtlasi juhtis Kiigemägi tähelepanu sellele, et SRV Kinnisvara bilansis oli 31. detsembri seisuga kajastatud kontsernikonto 82,6 miljoni kroonine laenunõue tütarettevõtete vastu, mis sisaldas ka intressinõuet. Laenu tagasimaksmine sõltub tütarettevõtetes asuvate arendusprojektide rahakäibest, mida ei ole võimalik praegu hinnata.

SRV Kinnisvara AS on üks esimesi kinnisvaraarendajaid Eestis. Ettevõte asutati 1992. aastal ning selle tuntumateks arendusobjektideks on Radisson SAS hotell, Viru Keskus ja Osten Tor.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474