19. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP võib loobuda arvutite tootmisest

Tehnoloogiahiid Hewlett-Packard võib loobuda personaalarvuteid valmistavast tootmisüksusest, kinnitas ettevõte neljapäeva hilisõhtul saadetud teates.

HP teatel on juhatus andnud juhtkonnale volitused otsida uusi lähenemisviise lauaarvuteid, tahvelarvuteid ja nutitelefone valmistavale üksusele Personal Systems Group. Üksus võib eemalduda HPst täielikult või osaliselt, muutudes iseseisvaks ettevõtteks või alternatiivselt teostades mingi "muu tehingu", teatas HP. Tehnoloogiahiid jättis eile lahtiseks ka võimaluse müüa oma PC-äri täielikult maha.

Ettevõte lõpetab ka Palmilt ostetud WebOS-operatsioonisüsteemil põhinevate nutitelefonide ja tahvelarvutite tootmise. Suunamuutus on üsna suur uudis, sest HP tuli Touchpad-tahvelarvutiga avalikkuse ette alles tänavu veebruaris.

HP ei avalikusta siiski veel, mida ta kavatseb oma WebOS-operatsioonisüsteemiga teha. Senise teabe kohaselt uurib äriühing erinevaid võimalusi, kuidas optimeerida tarkvarast saadavat väärtust.

Tehnoloogiahiid kinnitas samuti, et arutab praegu analüüsitarkvara valmistava Briti firma Autonomy Corporation ostmist. Uudisteagentuuri Bloomberg andmeil on HP valmis pakkuma Autonomy eest kümme miljardit dollarit.

HP Personal Systems Groupi marginaalid on ettevõttes kõigi väiksemad, kuigi see tootmisüksus tagab firmale koguni kolmandiku käibest.

Uurimisfirma Pund-IT analüütiku Charles Kingi sõnul kõigub arvutite müük rohkem kui ärisüsteemide ja teenuste müük. PC-äri muust tegevusest eraldades võib HP saada oma tulemused stabiilsemateks, sest ettevõtte muu äri pöörleb ühtlasemalt ja suuremate marginaalidega.

Kui HP loobub PC-ärist, jälgiks see IBMi sammu, kes 2005. aastal müüs arvutitootmise Hiina firmale Lenovo, et keskenduda kõrgemate marginaalidega tarkvarale ja teenustele.

Pärast eilse uudise avaldamist langes HP aktsia börsipäeva lõpuks järelturul peaaegu kümme protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474