25. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reklaamiekspert: annaks jumal, et Jobsi vaimsus jääks kestma

Annaks jumal, et Steve Jobsi vaim ja vaimsus, mida ta on aastakümneid Apple’le omistanud, jääksid kestma ja seda kannaksid firma võtmetegijad edasi, rääkis reklaamiagentuuri Kontuur LB juhatuse liige Ants Lusti.

„Steve Jobs on selles mõttes üks kõva tegija, et temast on saanud ikooniline uuendusmeelsuse sümbol mitte ainult Apple’i sees, vaid ka väljaspool seda,“ lausus Lusti.

 Lusti hinnangul ei tohiks aga organisatsioon kunagi olla sõltuv ühest persoonist ega võtmetegijast. „Kuigi Jobs on väga karismaatiline juht, pole ta siiski suutnud oma organisatsiooni nii tugevaks kasvatada, et see oleks temast sõltumatu. Kui mees taandub juhatusest ja juba näitab aktsia langemise märke, siis järelikult on tal väga tugev imagoloogiline mõju kogu ettevõttele,“ nentis ta.

Kui ühe korra varem juhtus sama asi (Jobs taandus juhtimisest – toim), siis alguses polnud häda midagi, kuid ühel hetkel hakkasid Lusti sõnul õmblused rebenema. Kui ta tagasi tuli, pandi asjad uutele alustele. „Tegelikult on Apple’i uus tõus küll initsieeritud Jobsist alustavalt,“ arvas Lusti.

Lusti lisas, et sõltumata isegi sellest, et reaalses elus ehk tootmises ja tootearenduses ei midagi tegelikult ei juhtu, on reaktsioon turgudel koheselt olemas.

Positiivne on Lusti hinnangul see, et uus juht tuleb tõenäoliselt tootearendusest. „Tootearenduse pealik ei ole traditsioonidest kinni hoidja, vaid pigem initsiaator, julgustaja ja eestvedaja. Kuna ta just seda on, siis sobib ta tõenäoliselt ka Apple’t juhtima,“ lausus Lusti. 

Seega on eeldused, et Apple oleks uute lahenduste ja standardite looja ja keeraks maailma pea peale, Lusti sõnul endiselt olemas.

„Nüüd sõltub kõik vaid sellest, kuivõrd Steve Jobsi vaim seal nõukogu esimehena või ühel hetkel ka selles rollis mitteolevana, ettevõttes edasi hõljub ja ettevõttel püsima jääda aitab,“ ütles ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474