17. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes käib esimene terrorismijuurdlus

Soome keskkriminaalpolitsei on alustanud eeluurimist asjas, kus kahtlustatakse kahte inimest terrorismi rahastamises ja terrorismile värbamises.

Septembri alguses peeti kinni kaks inimest, kes on siiani vahi all.

Kaitsepolitsei on jälginud Soomes aastaid isikuid, kellel võib olla seoseid terrorismiga. Seni pole Soome siiski kedagi terrorismikuritegudes kahtlustatud. Nüüd on käivitatud esimene terrorismiuurimine.

Kinnipidamise järel tehti Helsingi piirkonnas mitmes kohas läbiotsimisi, mille käigus konfiskeeriti tõestusmaterjali.

Eeluurimisele eelnes pikk küsitlemisperiood, mille eest vastutas kaitsepolitsei. Asja uurimise eest vastutamine läks keskkriminaalpolitsei kätte selle aasta mais, kes pidas kahtlustatavad kinni ja tegi läbiotsimisi koos kaitsepolitseiga. Helsingin Sanomate andmetel on kinnipeetutel Somaalia taust.

Kui Yle Uutiset sai terrorismiuurimisest teada ja kavatses asja avalikustada, tegid keskkriminaalpolitsei ja kaitsepolitsei pressiteate ja korraldasid kiiresti laupäevaks pressikonverentsi.

„Seda võin kinnitada, et selline uurimine on alustatud,“ märkis keskkriminaalpolitsei komissar Kaj-Erik Björkqvist napilt. Kui laialdane uurimine on või kes on kaks kahtlusalust, Björkqvist ei kommenteeri.

Yle Uutistele teadaolevalt on tegu siiski nii tõsise kahtlustusega, et asjale on juba määratud kaks prokuröri. Süüdistust võib oodata detsembri keskel. Uuritava kuriteo eest määratava karistuse maksimummäär on kaheksa aastat vanglakaristust.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474