19. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lember: palgatõusust loobumine on solidaarselt teostatav

Kui riigikogu liikmed otsustatavad solidaarsuspõhimõttel palgatõusust loobuda, siis mina olen selleks igati valmis, kinnitas riigikogu sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni liige Kajar Lember.

Tänane Postimees kirjutas, et ehkki riik on otsustanud edasi lükata kõrgemate riigiametnike palgatõusu, on riigikogu saadikutel lootust saada palgatõusu, sest põhiseadus keelab neil oma palku muuta. Äripäev küsis täna päevaküsimusena riigikogulastelt, kas nad oleksid nõus loobuma seadusega ettenähtud palgatõusust.

„Olgem ausad, eks see natuke kummaline on, et kui me ühelt poolt peame kärpima, siis mingi seadus näeb kellelegi palgatõusu ette,“ tunnistas Lember. „Kui riik peab täna kärpima, siis tuleb ka riigikogu liikmetel väga tõsiselt vaadata nendele asjadele otsa.“

Rahandusminister Jürgen Ligi tegi järgmise aasta riigieelarve koostamise käigus valitsusele ettepaneku lükata edasi kõrgemate riigiametnike palka määrava seaduse jõustumine, mispeale oleks märgatavalt tõusnud teiste seas nii presidendi kui ka peaministri palk, kirjutas Postimees. Palgatõusu edasilükkamisega ühe aasta võrra loodab riik säästa 2,6 miljonit eurot.

„Riigikogu liikmete palgakorraldust hakkab 2012. aastast reguleerima kõrgemate riigiteenistujate ametipalkade seadus,“ kinnitas parlamendi esimees Ene Ergma. Arvestades riigikohtu 2009. aasta 23. veebruari lahendit ei ole Ergma sõnul praegusel parlamendil kehtiva põhiseaduse järgi võimalik oma palgakorralduse muutmist otsustada.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474