19. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu vaeb elektriaktsiisi neljakordset alandamist

Teisipäeval tuleb riigikogus esimesele lugemisele Eesti Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõu, millega kehtestatakse elektrienergia aktsiisimääraks 1 euro ühe megavatt-tunni elektrienergia kohta praegu kehtiva 4,47 eurot asemel.

Keskerakonna väitel ületab Eestis kehtiv elektriaktsiis Euroopa Liidu alammäära üle 4 korra. Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise seaduse eelnõu (33 SE), eesmärk on leevendada 2013. aasta üleminekut täielikult avatud elektrituru süsteemile.

Rahanduskomisjoni ettepanek on eelnõu tagasi lükata.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474