19. september 2011

Riigikogu vaeb elektriaktsiisi neljakordset alandamist

Teisipäeval tuleb riigikogus esimesele lugemisele Eesti Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõu, millega kehtestatakse elektrienergia aktsiisimääraks 1 euro ühe megavatt-tunni elektrienergia kohta praegu kehtiva 4,47 eurot asemel.

Keskerakonna väitel ületab Eestis kehtiv elektriaktsiis Euroopa Liidu alammäära üle 4 korra. Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise seaduse eelnõu (33 SE), eesmärk on leevendada 2013. aasta üleminekut täielikult avatud elektrituru süsteemile.

Rahanduskomisjoni ettepanek on eelnõu tagasi lükata.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474