20. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konverentsikeskuse asemel müürid

Kümne aasta eest Narva linna poolt endise linnavoliniku Aleksandr Moissejevi firmale müüdud majast on järel ainult müürid, sest kokkulepitud investeeringuid konverentsikeskuse ja restorani rajamiseks ei ole ettevõte sinna teinud. Linn pole seni nõudnud sentigi leppetrahvi.

"Seda võib "hooneks" nimetada üksnes tinglikult, sest ehitisel puudub katus. Katus on aga ehitusseaduse järgi hoone määravaks tunnuseks," märkisid Narva linnavara- ja majandusameti ametnikud eelmisel nädalal vaatluse protokolli. Raja 3 hoones ei avastatud mingeid märke ehitus- või remonditöödest.

OÜ Fervesta Grupp ostis endise kirstutöökoja hoone linnalt 2001. aastal. Juba siis Narvas niite tõmmanud keskerakondlasele Moissejevile tollal kuulunud ettevõte sai hoone omanikuks tingimusel, et investeerib selle kordategemiseks kolme aastaga 12 miljonit krooni. Vastasel korral oli linnal õigus kasseerida trahviks 10 protsenti igalt investeerimata kroonilt.

Aastad läksid ning Narva jõe äärde laskuva Raja tänava äärne maja lagunes. Samas on linn kolmel korral investeerimistähtaegu edasi lükanud, nõudmata arendajalt sentigi leppetrahvi.

Eelmise aasta kevadel sidus tollane keskerakondlasest linnavolikogu esimees Mihhail Stalnuhhin hoone lagunemise pronksiööga: "Teatud etapil sujus kõik hästi, oli olemas investor, kuid siis tulid 27. aprilli sündmused."

Äriplaani järgi pidi hoone ümber ehitatama konverentsikeskuseks ja restoraniks. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuski toetas 2006. aastal projekti dokumentide koostamist 50 000 krooniga. Viis aastat hiljem käivad müüride vahel einetamas Narva kodutud. "Esimese korruse ruumid on prügi täis, on nähtavad asotsiaalide elutegevuse jäljed," on kirjas 13. detsembri kuupäeva kandvas vaatluse protokollis.

Septembri alguses kukkus järjekordne investeeringute tegemise aruande esitamise tähtaeg.

"Aitäh, kõike head! Ma ei saa rääkida," lõpetas Fervesta Grupi juhatuse liige Vladimir Saksin kõne pärast Raja 3 kohta esitatud küsimuse ärakuulamist.

Saksin mõisteti eelmisel aastal kohtus samas asjas süüdi ametiasutusele valeandmete esitamises. Nimelt esitas ta 2006. aasta detsembris linnale dokumentide koopiad, mille kohaselt olevat hoonesse investeeritud 2,5 miljonit krooni. Selle eest karistati Saksinit 9525kroonise ning Fervesta Gruppi 250 000kroonise rahviga.

2005. aastast saadik Moissejev ametlikult enam ettevõtte omanik ei ole, küll teenis ta järgnevatel aastatel Ferverta Grupis mänedžerina 40 000kroonist kuupalka.

TAUST

Tähtajad nihkuvad

• 2001. a ostis Fervesta Grupp linnalt 7371 m2 kinnistu.

• 2003. a palus Fervesta muuta investeeringute ajakava geodeetiliste uuringute tõttu. Linn nihutas tähtaja 2005. a detsembrisse ja hiljem veel aasta võrra edasi.• 2009. a lükkas linnavalitsus tähtaja 1. märtsile 2010.• 2010. a 3. märtsil lükkas linn aruande tähtaega edasi poolteise aasta võrra.• 2011 töid pole tehtud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474