10. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Müüt turundustöötaja kõrgest palgast

Ajakirjas Personali Praktik ilmunud loost turundustöötajate palgast selgus, et popiks peetud töövaldkonna palgad on pigem madalapoolsed, kirjutab tänane Äripäev.

Enamasti algab turundustöötajate palk 1200 eurost kuus, kuid väiksem firma võib omale spetsialisti leida ka 800 euro ehk "vaid" 12 500 kroonise palgaga. Rusikareegel on see, et mida suurem ja rahvusvahelisem firma, seda kõrgemale küünib turundaja palk ning et erinevate tulemustasude ja boonustega võib tubli turundustöötaja teenida omale vaat et teise kuupalga lisaks.

Ühes väikefirmas näiteks on turundustöötajal võimalus projekti õnnestumisel tulemustasuna saada lausa pool projekti kasumist. Palju sõltub ka muidugi sellest, mis rollis on turundustöötaja ettevõttes - kas ta on nö pastakate tellija või strateeg ja firma näo kujundaja

Oma nime all polnud ettevõtted nõus oma turundusosakonna palgavahemikke avaldama. Rakvere Lihakombinaadis hoolitseb ettevõtte turundusküsimuste eest seitse inimest. Nad tegelevad kõigi turundusalaste küsimustega alates tootearendusest kuni kommunikatsioonini välja. Ettevõtte juht Anne Mere ütleb, et toiduainetööstuses on turundus valdkond, mis pakub turundusinimestele väga suuri võimalusi ja väljakutseid, sest tootearendus, innovatsioon ja töö kaubamärgi ehk brändiga on pidev ja intensiivne. Turundustöötajate palk koosneb tema sõnul põhipalgast ja tulemustasust. Sellele lisanduvad turundajate jaoks oluliste motivaatoritena erialased koolitused, ametireisid messidele või teistes riikides asuvatesse tootmisüksustesse, lisab Mere.

Swedbanki turundusosakonna juhataja Ines Estrin sõnab, et turundusinimesi pole panka kerge leida. "Panga turunduses on vaja väga laiapõhjalist teadmist ning kogemust kõikidest turundusmeetmetest, siis on päris raske leida väga häid ja kogenud spetsialiste," räägib ta. "Vakantsetele kohtadele kandideerijaid on palju, aga tihtipeale jääb kogemusest ja oskustest puudu."

Turundustöötajate palgatabelit saab lugeda reedel ilmunud ajakirjast Personali Praktik või täna ilmunud Äripäevast. Artikli täispikka versiooni saad lugeda siit: http://www.aripaev.ee/5191/uud_uudidx_519106.html

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474