14. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salva: liikluskindlustuse kahjususe tase erakordselt kõrge

Salva Kindlustuse ASi juhatuse liikme Algor Orava sõnul on liikluskindlustuse kahjususe tase võrreldes eelmiste aastatega erakordselt kõrge.

"Kolme kvartali kokkuvõttes oleme välja maksnud ligi veerandi võrra suurema summa eest liikluskahjusid kui möödunud aastal. Senise trendi jätkumisest annavad tunnistust ka septembrikuu väljamaksed, mis on eelmise aastaga võrreldes juba ligi 43% suuremad," ütles ta.

Salva Kindlustus maksis septembris üle 1,1 miljoni euro ning üheksa kuuga kokku ligi 7,6 miljonit eurot kahjuhüvitisi. Enim hüvitisi maksis Salva sarnaselt eelmise aasta sama perioodiga välja liikluskindlustuses, ligi 3,3 miljoni euro ulatuses. Kaskokindlustuses hüvitati kahjusid veidi üle 2 miljoni, varakindlustuses 1,9 miljoni ning reisikindlustuses 0,75 miljoni euro eest. Suurematest kindlustusliikidest on aastaga ainsana suurenenud liikluskindlustuse hüvitiste kogusumma.

Väljamakstud hüvitiste kogusumma on võrreldes 2010. aasta kolme esimese kvartaliga jäänud samale tasemele, septembrikuude võrdluses on sel aastal hüvitised tõusnud 6% võrra.

Septembri tulemustest rääkides märkis Algor Orav, et hüvitiste 6%-lise tõusu taga oli eelkõige sõidukitega seonduv. "Lisaks suurenenud kahjusagedusele liikluskindlustuses hüvitasime eelmisel kuul kaskokindlustuses mitu keskmisest suuremat kahjujuhtumit, mis tõstis eelmise aastaga võrreldes kaskohüvitiste summat koguni 75%. Tavapärasest kõrgem oli ka varakindlustuse väljamaksete tase, kuna septembrikuusse jäid mitmed augusti lõpus Tallinnas toimunud üleujutuskahjud," lisas ta.

Kindlustusmakseid kogus Salva Kindlustus septembris üle 1,3 miljoni euro. Üheksa kuuga kokku on Salva kogunud 11,5 miljonit euro eest kindlustusmakseid.

Salva Kindlustuse AS on 1993. aastal loodud Eesti kapitalil põhinev kahjukindlustusselts, mille turuosa on statistikaameti andmetel üle 7%. Salva pakub era- ja äriklientidele kõiki enamlevinud kahjukindlustustooteid, omades 20 esindust ja müügipunkti üle Eesti.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474