25. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom neelas alla Beltransgazi

Vene energiahiid Gazprom laiendab oma mõju gaasitransiidis Lääne-Euroopasse, võttes üle Valgevene operaatori Beltransgazi.

Gazpromi osalus Beltransgazis oli siiani 50 protsenti, nüüd osteti teine 50 protsenti umbkaudu kahe miljardi euro eest, vahendab Reuters. Ülevõtmine allkirjastatakse lõplikult täna.

Gazpromi juhi Aleksei Milleri sõnul oli ülevõtmise eesmärk vältida Euroopa gaasitarnetes võimalikke lünkasid. Viimastel talvedel on tülid gaasihindade üle Gazpromi, Valgevene ja Ukraina vahel põhjustanud korduvalt tarnekatkestusi.

Gazprom transpordib 20 protsenti Euroopasse tarnitavast maagaasist läbi Valgevene. Ülejäänud läheb läbi Ukraina. Novembri algusest on käigus ka Läänemere gaasitoru Nord Stream, mis transpordib gaasi Saksamaale. Praegune aastane võimsus on 27,5 miljardit kuupmeetrit, mis moodustab neljandiku Saksamaa aastasest gaasivajadusest.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474