5. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tusovi kahjum buumiaegse kasumiga samas suuruses

Mati Tusovile kuuluv Järvevana Kinnisvara OÜ sai läinud aastal 2,05 miljonit eurot (32,1 miljonit krooni) kahjumit. Buumiaastail 2006 ja 2007 oli sama ettevõtte kasum vastavalt 2,1 miljonit ja 2,66 miljonit eurot (33 ja 41,6 miljonit krooni).

2010. aastal kujunes Järvevana Kinnisvara müügikäibeks pisut üle 21 miljoni krooni. Tegevuskulud ulatusid samas üle 50 miljoni krooni.

Kui varem kirjutas Tusov majandusaasta aruandes, millega firma tegeles, siis hiljuti äriregistris avaldatud aruanne rõhutab vaid, et selle sisu vastab seadusele ning heale raamatupidamise tavale. Ettevõtte majandustegevuse sisu kohta pole tegevusaruandes sõnagi.

Varasematel aastatel kujunes Järvevana Kinnisvara müügitulu kontorihoone väljarentimisest ja galeriimaja arendamisest Keila-Joal. Looduskaunis ümbruses kortermaja valmis 2009 kevadel ning praeguseks ootab seal uut omanikku vaid kaks korterit. Ülejäänud on müüdud.

"Ettevõtte bilansis on kajastatud pikaajalisi nõudeid summas 46,35 miljonit krooni. Meie hinnangul ei ole ettevõtte juhatus nende arvestamisel ja kajastamisel olnud piisavalt konservatiivne," märkis Audiitor oma järeldusotsuses. "Tuginedes kogutud tõendusmaterjalile oleme arvamusel, et pikaajalisi nõudeid tuleks alla hinnata ca 9,3 miljoni krooni ulatuses ning kajastada nimetatud summa aruandeperioodi kuludena."

Seega oleks aruandeaasta kahjum isegi pisut ületanud 2007. aasta ehk buumi tipu kasumit.

Oliver Kruuda pikaaegne äripartner Mati Tusov edestab tänavuses Äripäeva Rikaste TOPis ühe sammu võrra Indrek Neivelti, mõlemad mahuvad jõukuselt 100 rikkaima eestimaalase sekka.

Äripäev hindas Tusovi vara koguväärtuseks 20,6 miljonit eurot. Tusovi ja Kruuda tuntuim projekt oli kommivabriku Kalev vana tehasehoone rentimine politseile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474