26. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanus Laugus: oluline on tasakaalupunkt

Uus Maa Kinnisvara juhi Jaanus Lauguse hinnangul peaks hoolikalt kaaluma, kuhu mingi objekt sobib ja kuhu mitte, sealhulgas hinnates kultuuriväärtuslikke ehitisi ja piirkondi.

Kultuuriväärtuste säilitamine ja samas arendajatele töö pakkumine on tema sõnul keeruline küsimus. "Oleneb, kus see tasakaalupunkt on, et mida säilitama peaks ja mida mitte, et kui me vaatame linnapilti, siis kuhu midagi sobib ja kuhu mitte. Kui vaadata konkreetset juhtumit Maakri tänaval, siis Maakri tänav on planeeritud kõrghoonete alla. Ja kui hakata seal midagi säilitama, see tundub ebarealistlik. Teiselt poolt vaadates, kultuurilisest aspektist, siis linnapilt võiks ka olla arhitektuurselt ajalooline, mida me täna kõige kõrgemalt hindame, meie vanalinn eksole ja see on nii ja naa," rääkis Laugus.

Tema hinnangul tuleks hinnata kuhu, mingi ehitis sobib ja kuhu mitte. "Igale poole ei saa, võib olla vajaks mingid piirkonnad säilimist, nagu näiteks Kalamaja ja Kassisaba, see kesklinna tuiksoon, et siin on ikkagi plaan minna kõrgustesse, siin on seda väga raske teha," viitas Laugus Maakri tänava piirkonnale.

Äripäev kirjutas täna Tallinnas Maakri tänaval põlenud kultuuriväärtusest, mis arendajate ja kvartali planeerimisele justkui jalgu on jäänud. Sellest lähtuvalt küsib Äripäev arvamust, kuidas saaks sellist probleemi lahendada, et kultuuriväärtused säiliks ja arendajad samuti töid jätkata saaksid.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474