12. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Goldman Sachs soovitab Neste aktsiat müüa

Soome ainus õlirafineerija Neste Oil on täna tegemas kuue nädala suurimat langust, sest Goldman Sachs Group soovitab klientidel aktsiat müüja rafineerimismarginaalide languse tõttu.

"Aktsia hind ei peegelda täielikult rafineerimismarginaalide langust," kirjutas Goldman Sachsi analüütik Herny Morris kliendikirjas. Goldman alandas Neste aktsiasoovitust neutraalselt müügisoovitusele ning alandas aktsia hinnasihti 11 eurolt 10,50 euroni.

Oktoobri algusest on Neste Oili rafineerimismarginaalid kukkunud 73%. Marginaal alanes 2. oktoobri 13,83 dollarilt barrelist 3,73 dollarile eilseks, vahendab Bloomberg. Selle ajaga on aktsia kukkunud 3,4%.

Rafineerimismarginaal arvutatakse välja vahena, mis kulub toormaterjalidele, energiale ja transpordile ja palju teenitakse naftatoodete müügilt.

Morrise sõnul on Euroopa rafineerijad kõige raskemas seisus praegu. "Väikse eksportijana pole Nestel sisuliselt mingit hinnastamismõju. Keskpikas väljavaates me säilitame enda ettevaatliku vaate Neste biodiisli divisjoni suhtes, mis meie hinnangul sel kümnendil kasumlikuks ei osutu," märkis ta.

Neste aktsia avanes ligi 3,1% miinuses, kuid keskpäevaks oli langus taandunud 2,20% peale. Aktsia maksis sel hetkel 9,82 eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474