17. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Royal KPN kärbib dividendi

Osaliselt Carlos Slimi America Movilile kuuluv Hollandi Royal KPNi aktsia hind kukkus 14 protsenti, kuna ettevõte vähendab dividendi, et osta kiiremate võrkude jaoks sagedusi.

Aktsia tegi 11 aasta suurima päevasisese kukkumise. Aktsia langes kella 10:30ks 13,6 protsenti, 3,999 eurole. Aastaga on aktsia hind kukkunud enam kui 50 protsenti ja liigub aastakümne madalamal tasemel, vahendab Bloomberg.

Kompanii teatas reedel, et jätab maksmata 2012. aasta lõpliku vahedividendi 12 senti aktsia kohta. Tuleva aasta dividendiks tuleb kolm senti aktsia kohta. Varem plaanis ettevõte maksta tänavu 35 senti dividendi ja vähemalt sama palju ka 2013. aastal. Ettevõte ostis 1,35 miljardi euro eest sagedusi.

Mobiilsideoperaatorid kulutavad raha kiirematele võrkudele, kuna kunded kasutavad üha enam nutitelefone nagu Apple'i iPhone ja Google Androidi opsüsteemiga telefonid, et surfata veebis, laadida muusikat alla ja vaadata videosid.

Ka Deutsche Telekom, Telefonica ja France Telecom on vähendanud või üldse loobunud dividendide maksmisest, kuna investeeringud kasvavad ja tulud kahanevad euroala võlakriisi tõttu.

"KPNile on see kulu, et püsida äris," ütles Jefferies Internationali analüütik Ulrich Rathe. "Hind on oodatust kõrgem, kuid dividendi kärbe räägib ka laiematest bilansi teemadest," lisas ta.

HSBC Holdings kärpis neutraalse aktsiasoovituse müügisoovituseks. Nomura õgvendas aktsia hinnasihi 5,40 eurolt 4,70 eurole, säilitades hoia-soovituse.

Hollandi valitsus teatas, et nad said sageduseoksjonilt 3,8 miljardit eurot. Sagedusi võtsid ka Vodafone, Deutsche Telecomi T-Mobile ja Tele2. Vodafone maksab 1,4 miljardit eurot ja T-Mobile 911 mln eurot.

"See on märkimisväärne investeering, kuid me ei vaata tagasi, vaid tulevikku," ütles KPNi juhatuse esimees Eelco Blok. Ta lisas, et Hollandis on teiste Euroopa turgudega võrreldes kõige kallimad sagedused.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474