28. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti parim aadress maksab kümme miljonit eurot

Ühendkuningriigi kallimad elukohad on Londonis Kensingtoni ja Chelsea piirkonnad, vahendab Bloomberg.

Egerton Crescent, mis asub luksuskaubamaja Harrodsi läheduses, on Ühendkuningriigi kallim tänav, kus kinnisvara keskmine väärtus on 8,14 miljonit naela ehk 9,9 miljonit eurot, teatas Lloyds TSB. Piirkonnas asub 13 kallimat tänavat Inglismaa ja Walesi 20st.

Piirkonna kinnisvara hind on enam kui viiekordne Londoni keskmine ja kümme korda kallim riigi keskmisest eluaseme hinnast. Piirkonna hinnad on tõusnud, kuna rikkad välismaalased hakkasid otsima turvasadamat euroala võlakriisile.

"Kuninglik Borough on olnud aastakümneid moes," ütles Lloydsi analüütik Nitesh Patel. "Viimastel aastatel on Londoni keskosa ja klassikaline arhitektuur meelitanud mõjukaid kuulsusi ja ülirikkaid välismaa ärimehi, mis on tõstnud hindu."

Ühendkuningriigi kalliduselt teine tänav on Wimbledon Parkside, kus keskmine eluase maksab 5,16 miljonit naela. Järgnevad Londoni tippaadressid Kensingtonis – Campden Hill Square, Blenheim Cresent ja Landsowne Road.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474