3. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome president küsib madalamat palka

Soome president Sauli Niinistö on seisukohal, et kuna Soome majandus on tagasi langenud 2006. aasta tasemele, peaks ka presidendi palk alanema 2006. aasta tasemele, mis tema puhul tähendaks 20% suurust palgakärbet.

Sellega on Niinistö käivitanud Soomes palgalangetusdebati. Näis, mida vastavad ja kuidas reageerivad firmajuhid, kelle palgad on viimastel aastatel reipalt kasvanud, kirjutab tänane Kauppalehti.

Sauli Niinistö ametisse asudes tõsteti presidendi palk Soomes 160 000 eurole. Kui palk tagasi viia 2006. aasta tasemele, teeks see sissetulekuks 126 000 eurot.

Niinistö käitumist tõlgendatakse Soomes kui soovi näidata eeskuju ja rõhutada mõõdukuse vajadust. Helsingi börsi suuremate firmade juhid said läinud aastal tubli palga ja boonuste tõusu, kokku 16%. Samas kerkisid tavaliste palgasaajate palgad ja boonused keskmiselt vaid 2,6%, kirjutab leht.

Ahnuse teema jooksis läbi ka Soome presidendi uusaastakõnest. Niinistö noomis juhte ahnuse ja üksi oma huvide esikohale seadmise eest ning tõlgendas sellist käitumist kui märki õiglustunde kadumisest.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474