9. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva Energia ametiühing: ilmselt tuleb streik

Narva Energia ametiühingu esindaja Vladimir Aleksejevi hinnagul on tööandjaga käsil keeruline protseduur ning hetkel on selline tunne, et streik võib alata.

Narva elektrijaamad allkirjastasid Eesti Energia Narva Elektrijaamade ametiühingu, Narva Energia Ametiühingu ning Kaevurite ja Energeetikute sõltumatu ametiühinguga lahkarvamuste protokolli. "Kas me hakkame streikima või mitte, otsustame konverentsil, mis toimub 26. jaanuaril. Seal tehakse kokkuvõte sellest, kuidas on sujunud kollektiivi läbirääkimised ning otsustatakse, kas võtame selle suuna või mitte. Kutsusime kohale ka Eesti Energia Narva elektrijaamade juhi Tõnu Aasa, kes ütleb oma seisukohta," kommenteeris Aleksejev.

Homme viib Narva Energia ametiühing riikliku lepitaja juurde lahkarvamuste protokolli. "Kui otsustame streikida, siis peame siiski jõudma mingisugusele kokkuleppele ja loobuma ka kehtivast kollektiivlepingust. Siin on oma riskid, mis vajavad kaalumist, kuid hetkel on selline tunne, et streik tuleb," selgitas Aleksejev.

Ametiühingute palgatõusu nõue ulatub 32 protsendini. Seda ei ole Eesti Energia sõnul Narva jaamadel võimalik rahuldada.

"Tööandjal ei ole kunagi raha, samas kontsern teenib suuri käibeid, mida võtab endale riik ning jaotab neid Sandor Liivele, teistele maadele jne. Kas meil on seda vaja?," küsis Aleksejev.  

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474