15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elering või Eesti Energia saab uue ülemuse

Ministrid Juhan Parts ja Jürgen Ligi arutavad riigiettevõtete jagamist, sest kaks energiaettevõtet ei saa rahandusministeeriumi teatel olla ühe ministeeriumi valitseda.

"Eesti Energia ASi või ASi Elering puhul on küsimuse all vastavus elektrituruseadusele, mille järgi ei saa need olla ühe ministeeriumi valitseda. Üks ettevõtetest tuleb viia mõne teise ministeeriumi valitsemise alla hiljemalt 1. märtsiks 2013. aastal. Hetkel ei ole otsust, kumb ettevõtetest viiakse üle," märkis rahandusministeeriumi avalike suhete spetsialist Kristina Haavala.

"Teiste riigifirmade viimine MKMist rahandusministeeriumi alla pole hetkel aktuaalne ning seega ei saa ka vajalikkust ning võimalikke muudatusi hinnata," kommenteeris Haavala küsimust, kas arutamise all on ka mõne teise riigile kuuluva äriühingu jagamine.

Majandusminister Juhan Partsi sõnul on tema ministeeriumi valitsemisalas üle 30 äriühingu, sealhulgas mitu sellist, mis tegutsevad turukonkurentsis, kuid valdkonna regulaator on ministeerium või selle alluvuses olev amet.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474