15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Projekteerijad: tööd kõigile ei jagu

Saastekvoodi raha kadumine ehitusest kahandab ka projekteerimisfirmade mahte. Tiheneva konkurentsi tõttu tuleb aasta ebakindel.

Projekteerimisettevõtte Amhold juhi Arvu Mägi hinnangul on saastekvoodi müügist saadud rahade kadumine mõjutanud ka projekteerimisteenuste mahtu. "Eesti ehitusturul olid need tellimused üsna olulise mõjuga. Seda eriti kütte- ja ventilatsioonieriala spetsialistide jaoks," märkis Mägi. Ta nentis, et viimase aastaga on kütte- ja ventilatsioonieriala teinud arengus suure hüppe ning oleks kahju, kui omandatud teadmised ning kogemused seisma jääksid. Spetsialiseerunud ja tugevatel projekteerijatel on aga tema sõnul ka masu ajal tellijate järjekord ukse taga.

Sweco Projekt juhatuse liige Henri Toom seletas, et alanud aasta tuleb määramatu ja ebakindel. "Erasektori kinnisvarainvesteeringute aktiivsus on suurenenud, loodan et avaliku sektori osakaal oluliselt ei vähene," ütles ta.

Kuidas muutuvad projekteerimisteenuste hinnad alanud aastal, loe homsest Äripäeva rubriigist Ehitus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474