25. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koduomanike liit: omanikud vajavad üürnike eest rohkem kaitset

Koduomanike Liit on seisukohal, et seadus ei tohi aidata üürnikul kaaperdada omaniku vara.

Kolmapäevases "Pealtnägijas" kirjeldatud noore pere olukord pole sugugi ainulaadne Eestis ja Omanike Keskliit on seisukohal, et seadusandlus peab kaitsma omanikke enda kohustuste täitmise eest kõrvalehoidvate ning pahatahtlike üürnike eest, ütles Eesti Omanike Keskliidu peasekretär Priit Värk.

Värk sõnas, et sellise kurva olukorra valguses ei saa seadusandluse ning kohtusüsteemi hambutusele läbi sõrmede vaadata ning oodata, et olukord ise laheneks. "On hädavajalik, et pahatahtlike üürnike eest oleksid omanike huvid kaitstud ja loodetavasti võtab justiitsministeerium selle kiiremas korras ka päevakorda," rääkis ta.

Eile märkis justiitministeeriumi eraõiguse talituse juhataja Indrek Niklus, et kavatsetakse alustada analüüsi ja arutlemisega erinevate huvigruppidega.

Värgi sõnul pole siin tegemist Eesti spetsiifilise probleemiga, vaid puudutab ka teisi Euroopa Liidu liikmeid. Viimasel Rahvusvahelise Kinnisvaraomanike Liidu (U.I.P.I) konverentsil selgus, et Omanike Keskliidu partnerorganisatsioon Haus und Grund seisab Saksamaal sarnase problemaaatika ees.

Värk lisas, et täna sätestab võlaõigusseadus, et uus omanik võib tungival põhjusel üürilepingu lõpetada, ent samas on pahatahtlikul üürnikul õigus see vaidlustada ja kuni kohtuveskid jahvatavad, ka eluruumides edasi elada. Olenevalt vaidluse nüanssidest võib see venida paariaastaseks vägikaikaveoks ning lõpuks võib omanik kanda sel perioodil saamata jäänud üüritulu korstnasse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474