30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hinnavõrdlus: börsipakett jaanuaris 9% soodsam

Sõltumatu hinnavõrdlusportaali energiaturg.ee andmetel oli populaarseim börsihinnaga pakett avatud elektrituru esimesel kuul üheksa protsenti soodsam kui enimlevinud fikseeritud hinnaga pakett. Üldteenuse kasutajatele selgub jaanuarikuu hind 9. veebruaril.

Energiaturg.ee võrdles eraklientide seas kahte kõige populaarsemat paketti: fikseeritud pakettidest Eesti Energia fikseeritud hinnaga 12-kuust paketti ja muutuva hinnaga pakettidest 220 Energia börsihinnaga ettemaksuta paketti. 

Jaanuaris oli 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga keskmiselt  0,73 eurot odavam. Eramu tarbimisega 10 000 kWh puhul maksab tarbija fikseeritud paketiga keskmiselt 4,17 eurot rohkem ning elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe on esimesel kuul keskmiselt 9,38 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke selgitas, et muutuva hinnaga paketi valis 31. detsembri seisuga Eleringi andmetel vaid 17 protsenti tarbijatest, mis näitab, et tarbijad eelistavad kindlat ja stabiilset hinda.

Tarbija jaoks, kes ei ole sõlminud ühegi elektrimüüjaga lepingut, selgub üldteenuse hind 9. veebruaril. Hind ei pruugi olla üle Eesti sama, sest iga jaotusvõrguettevõtja või tema nimetatud müüja kehtestab oma teeninduspiirkonnas oma üldteenuse hinna. Kuna jaotusvõrguettevõtjaid on Eestis üle 30, siis võib ka üldteenuse hindu olla just nii palju erinevaid.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474