30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustusseltsidel oli kosumisaasta

Mullu õnnestus kindlustusseltsidest kõige enam kasvatada turuosa RSA Kindlustusel ning sellega tõusta Eesti suuruselt neljandaks kahjukindlustajaks.

Käivet kasvatasid põhiliselt ettevõtete varakindlustus ja sõidukite kindlustus. 

RSA Kindlustuse juhataja Kaido Kepp ütles, et ettevõtte kasvu taga on klientide seas hea vastuvõtu leidnud tooteuuendused, kuid ka 2011. aastal alanud ning viljakaks osutunud koostöö SEB Pangaga. "Kindlusmaaklerite kaudu tulevate lepingute kasv on kaks protsendipunkti," märkis ta.

Üks osa kasvust tuli RSA-l uutest toodetest. "Hakkasime kevadel suuremalt reisikindlustust müüma," tõi ta näite. "Kõige suurem kasv tuli ettevõtete kindlustamisest, ettevõtete varad ja kõik, mis ettevõtetega kaasas käib, näiteks vastutuskindlustus ja autode kindlustus," kommenteeris Kepp.

Kepi sõnul sai masu ajal ettevõtete segment kõige rohkem kannatada. "Kui oli vaja teha raskeid otsuseid, siis kindlustus oli üks neist, millest loobuti. Nüüd paistab, et on tagasi tulnud," märkis ta.

RSA Kindlustuse kindlustusdirektori Lauri Tõnise sõnul laiendavad paljud Eesti ettevõtted tegevust välisriikidesse, mis suurendab nõudlust rahvusvaheliste kindlustuslahenduste järele.

Ettevõtte 2012. aasta käive ulatus 24,9 miljoni euroni ning kahjuhüvitisi maksis ettevõte aastaga 12 miljonit eurot. Aasta varem oli RSA Kindlustuse käive 12,1 miljonit eurot ning kahjude maht ulatus 6,5 miljoni euroni.

Kuidas hindavad eelmist aastat teised kindlustusseltsid, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474