4. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarakonverents: müük ja arendus

Märtsis toimuv kinnisvarakonverents toob kokku ala asjatundjad ja arvamusliidrid, teemaks kinnisvara arendamise perspektiivid. Eriti oodatud on kinnisvara arenduse ja müügiga tegelevate ettevõtete juhid, müügijuhid, maaklerid

Esinejate seas on kinnisvaraturul aktiivselt tegutsevad arendajad, müüjad ning arvamusliidrid, sealhulgas Tõnu Toompark, prof Mart Kalm, investor Roberto De Silvestri, Ülo Pärnits, Viljar Arakas jpt.

Aeg: 27. märts kell 9.30-17.15

Koht: Viru hotelli konverentsikeskus

KINNISVARAKONVERENTSI PROGRAMM

Avasessioon: Kinnisvara seis turul?

10.00-10.45 Kinnisvaraturu kääridKinnisvarakool OÜ juhatuse liige ja kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark

Kuigi Eesti kinnisvaraturg ei ole väga suur, on erinevate piirkondade vahel suured vastuolud ja käärid. Tõnu Toompark toob välja, millest see tuleneb ja annab põhjaliku ülevaate  ja prognoosi kinnisvaraturu arengust.

10.45-11.30 Kinnisvara arendus – mis takistab arendajaid julgeid samme võtma? Swedbanki kinnisvara ja ehitussektori juht Ero Viik

Meedias on juba pikemat aega räägitud sellest, et majandussurutis on läbi, majandus kasvab ning ettevõtjad võtavad teha uusi projekte. Kuidas on lood kinnisvarasektoris? Kui statistiliselt soosib majanduskeskkond uusi samme tegema, on arendajad endiselt ettevaatlikud. Miks?

11.30-11.45 Paneeldiskussioon: Eesti kinnisvaraturg 2013-2014

11.45-12.45 lõuna

Paralleelsessioonid: müük ja arendus

Paralleelsessioon - Müük                                                       Tallinna Linnaplaneerimise Ameti juht  Anu Hallik-Jürgenstein

12.45-13.15 Kuidas Tallinna linna areng võiks mõjutada kinnisvaraotsuseid?

Ostja, müüja või investor tahab teada, mis juhtub tema kinnisvara väärtusega 5, 10 ja ka 25 aasta pärast. Jättes kõrvale kinnisvaraturu üldised trendid, võivad eri piirkondade hinnad kordades tõusta või siis drastiliselt langeda. Selles ettekandes antakse visioon eelkõige Tallinna ja lähiümbruse võimalikest arengusuundadest pikemas perspektiivis linna enda vaatevinklist . Millised on kehtestatud ja töösolevad üldplaneeringud ja teemaplaneeringud? Millised perspektiivid on nõukogudeaegsel elamufondil? Millised on demograafilised prognoosid?

13.20-13.50 Kinnisvaramaaklerite kutsestandard – poolt ja vastu LVM Kinnisvara juht ja EKMK juhatuse liige Ingmar Saksing

 Uue teenusestandardiga tekib maakleril juurde nii kohustusi kui vastutust. Millised on kinnisvaramaakleri kutsestandardi poolt ja vastu argumendid? Kuidas on maaklerid dokumendi vastu võtnud ja mis tekitab vastuseisu?

13.55-14.25 Kuidas pakendada elukeskkonda?

 Brändingu-agentuuri Identity loovjuht Ionel Lehari

 Brändingu virtuoos Ionel Lehari räägib ja näitab kuidas lihtsate vahenditega saab kinnisvaraobjektile väärtust lisada või siis vastupidi – seda oluliselt vähendada. Mida saab teha maaklerfirma ja mida maakler ise? Pakutakse välja nutikad 1-euro lahendused ja vaadatakse üle nutivahendite võimalused.

Paralleelsessioon - Arendus

12.45-13.15 Ärikinnisvara arengupotentsiaal ja takistusedÜlemiste City juht Ülo PärnitsColliers International juht Margus Tinno

Kuigi Eesti ei ole kaugel Põhjamaadest, on meie büroopindade arv kordades väiksem. Tallinnas arendatakse küll ärikinnisvara erinevate uute hoonete näol, kuid väärtus seisneb mitte ainult hoones, vaid kogu piirkonnas. Missugused on need sammud, mida tuleb ärikinnisvara arendamisel astuda ja mida edasi arendada, et tõsta ka investorite huvi?13.20-13.50 Ärikinnisvaral läheb hästi – kui kaua?

Ärikinnisvara sektoris tegutsevad ettevõtjad turu olukorra üle praegu palju ei kurda. Kerkib uusi hooneid. Ent oluline on vaadata tulevikku. Kuidas seda olukorda säilitada ning huvi pidevalt üleval hoida?

13.55-14.25 Elamuarenduse võimalused pärast seisakutMetro Capital Management juht Ain Kivisaar

Kui ärikinnisvara on pärast turu langust saanud uue hoo sisse, siis elamukinnisvara arenduses on arendajate sammud ettevaatlikud. Kuidas on muutunud erakinnisvara arenduse turg ning millised on võimalused selle aktiivsemaks muutmisel, räägib erakinnisvara arendusega tegeleva ettevõtte juhatuse esimees Ain Kivisaar.

14.25-15.00 energiapaus

Lõpusessioon: kinnisvara visioon

15.00-15.40 Originaali väärtus, kuidas seda välja mängida? Eesti Kunstiakadeemia professor ja arhitektuuriajaloolane Mart Kalm

Ei ole ainult nii, et majad painutavad ennast omaniku järgi. Vahel tuleb ka omanikul maja ees kummardus teha. Prof Kalm on kogunud kinnisvaraportaalidest häid ja halbu näiteid. Lühiajalise trendi haipimine tapab kinnisvara väärtuse pikemas perspektiivis. Seda peab maakler oskama kliendile selgitada. Kuidas seda teha, selgitab prof Kalm tüüpilise Tallinna kodanikukorteri näitel.

15.40- 16.20 Millisena näevad välisinvestorid Eestit ja mis neid siia meelitab?Colonna kinnisvara omanik Roberto de Silvestri

Eestit peetakse huvitavaks kinnisvarasse investeerimise maaks. Mis on see, mis meelitab välisinvestoreid lisaks külastamisele siia ka investeerima, millest nad on huvitatud ning mida peavad kõige olulisemaks? Hiljuti meelitas Roberto Silvestri Tallinnasse ühe itaallasest investori, kes ütles, et investeerib siia, sest tunneb end kui kodus ning plaanib investeerida veelgi. Kuidas sellist tunnet tekitada?

16.20-17.00 Paneeldiskussioon: kinnisvara visioon 2020

E.L.L. Kinnisvara tegevjuht Aldo Dapon

EKFL tegevjuht Tõnis RüütelEfTEN Capital juhatuse liige ja fondijuht Viljar Arakas

jt...

Osalemistasu kuni 28. veebruar 199 eurot+km (tavahind 240 eurot+km)

Täida registreerimisvorm SIIN või [email protected], tel 6 670 411

Info: [email protected], tel 5214429

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474