5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameeriklased maksavad üha rohkem bensiini eest

Ameeriklased kulutavad umbes 4% enda sissetulekust autole bensiini ostmiseks, selgub värskest USA valitsuse raportist.

USA energiaministeeriumi teatas esmaspäeval, et Ühendriikide kodumajapidamised kulutasid läinud aastal keskmiselt 2912 dollarit bensiinile, mis on nelja aasta kõrgeim tase, vahendab CNN Money.

Protsent sissetulekust saavutas sarnase taseme aastal 2008, kui ülekuumenev maailmamajandus ja vähese tootmise paanika viisid bensiini ja diiselkütuse hinnad üle maailma kõrgele. Enne seda oli aga see protsent sedavõrd kõrge 1970ndate naftakriisi ajal.

Isegi kui ameeriklased on kulutamas rohkem raha ja suurema osa enda sissetulekust bensiinile, on ameeriklased tegelikult ostmas vähem bensiini kui varem. See tuleneb faktist, et USA autod on muutumas kütusesäästlikemaks ja inimesed ei pea enam nii tihti tanklat külastama.

Ühendriikide keskmine bensiini hind läinud aastal tõusis 2011. aastal saavutatud rekordist veel 9%. Liiter bensiini maksis eelmisel aastal USAs keskmiselt 70 eurosenti liitri kohta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474