5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna odavaim maja müüdi jaanuaris 5000 euroga

Jaanuaris müüdi Tallinnas 25 eluhoonetega hoonestatud kinnistut – odavaim maja võõrandati 5000 euro eest.

Tallinna kinnisvaraturul tehti jaanuaris erandlikult palju suuri tehinguid – kalleim maja müüdi enam kui 1,1 miljoni, krunt 614 000 ja korter 430 000 euroga. Jaanuaris müüdi Tallinnas 25 eluhoonetega hoonestatud kinnistut, mis on 16 võrra enam kui eelmisel kuul.

Tallinna korteri keskmine ruutmeeter maksis jaanuaris kaks eurot enam kui detsembris – 1135 eurot. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga oli keskmine pinnaühiku hind pea 10% kõrgem.

Tallinna korteritehingute aktiivsus tõusis jaanuaris detsembriga võrreldes kuus protsenti. Võrreldes aastataguse ajaga kerkis korteritehingute arv 10% ja kogumaksumus 22%.

Jaanuaris müüdi Tallinnas kaheksa hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on üheksa võrra vähem kui detsembris. Kalleim krunt võõrandati 613 500 ja odavaim 35 000 euro eest.

Kokku tehti jaanuaris Tallinnas 734 ostu-müügitehingut, mis on seitse protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal, kuid veidi vähem kui detsembris, analüüsis kinnisvarafirma 1Partner maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul elamupindade turul jaanuaris suuri kõikumisi ei toimunud, kuid nagu kogu eelmise aasta jooksul, tehti siiski palju väga kalleid tehinguid. "Suuri lepinguid sõlmitakse ka ärikinnisvaraga – näiteks tõstis ühe Tallinna ärihoone müük detsembris kuu kinnisvaratehingute kogumaksumust kolmandiku võrra," ütles ta ja lisas, et investoreid peibutab varalt saadav võrdlemisi hea tootlus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474