6. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peeter Kütt: investorid panustagu keskuste tugevdamisele

Ärikinnisvaraturg on muutunud aktiivsemaks, kuid uute keskuste rajamise asemel võiksid kaupmehed ja investorid keskenduda olemasolevate tugevdamisele, märkis NG Investeeringute kinnisvara investeeringute juht Peeter Kütt.

Eesti üks suuremad ärikinnisvarainvestoreid Citycon märkis oma 2012. aasta aruandes, et kaubanduspidade osas aktiivseks muutunud turg  on viinud Eesti jaekaubanduspindade renditootluse alla 8% aastas. Investorite huvi kaubanduspindade vastu on Tallinnas kasvanud ja see viib hinnad üles.

"Turg on tõesti muutunud aktiiivsemaks, olen nõus Citiconi seisukohaga. Uute keskuste rajamisel tuleb aga arvestada, et äririskid on täna suuremad nii arendajatele kui kaupmeestele. Prognoositud kaubanduspindade juurdekasv toob kaasa klientide arvu jaotamise rohkema arvu kaupluste vahel," rääkis Kütt.

Uutel keskustel on tema sõnul keeruline pakkuda olemasolevatega võrreldes väga erinevat valikut. "Seetõttu invostorile tunduks loogilisem, investorid ja kaupmehed võiksid eelistada olemasolevate keskuste tugevdamist läbi laienduste ja kaubavaliku," märkis Kütt ja nõustus, et suurenenud huvi kergitab ilmselgelt ka hindu.

"Investorid peavad arvestama iga objekti puhul sisse ka investeeringuga kaasenevad riskid. See mõjutab samuti investeerimisotsuseid. Riskid on iga objekti puhul erinevad. Kõige olulisem on hea asukoht. Juba toimivad keskused saavad täna omadega hästi hakkama," märkis ta. Kütt rõhutas, et pindade juurde tegemisel tuleb arvestada sellega, et klientide arv on sama.

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474