6. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus suurendab Muuga vabatsooni

Valitsus arutab homme korralduse eelnõud, millega laiendatakse Muuga vabatsooni territooriumi.

Eelnõu kohaselt täiendatakse Muuga sadama vabatsooni piiride ning sisse- ja väljapääsude koordinaatide loetelu, et laiendada vabatsooni territooriumi. Edaspidi on peaaegu kogu Muuga sadama territoorium vabatsoon.

Kehtiv vabatsooni ala katab praegust Muuga sadama territooriumi osaliselt, jättes katmata sadamaala väljaarendamise käigus rajatud objektid. Selleks, et tagada kogu sadamaala ühtne terviklikkus, on vajalik vabatsooni ala laiendamine juba kasutuses olevate terminalide aladele, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eelnõuga kaasatakse vabatsooni hulka raudteejaam, Muuga tööstuspark ja söeterminal.

Vabatsooni kasutamise peamine eelis on lihtsam tolliformaalsuste teostamise kord. Samuti on vabatsooni paigutatud kaubad vabastatud kaubanduspoliitiliste meetmete kohaldamisest. Korralduse jõustumisel saavad vabatsooni eeliseid kasutada ka need ettevõtjad, kes praegu sadama vabatsooni piirist välja on jäänud.

Muuga vabatsoon tegutseb aastast 1997.

Valitsuse 17. märtsi 2011 korraldust muutva eelnõu esitaja on rahandusminister Jürgen Ligi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474