15. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristjan Rahu: ma kütan Eestit

"Kui me Väod müüsime, siis üks ajakirjanik küsis, kes on mu taga," räägib kütteärimees Kristjan Rahu. "Selle hetkeni oli see mu kõige õnnelikum päev elus - ta keeras mu päeva tuksi."

"Olen kuulnud, et kõigi kohta räägitakse, et ju tal on mingi Vene partner. No ei ole, ei saa kunagi olema!" kinnitab Rahu. Ja jätkab: "Toon näite: ma pean ühe fondiga praegu läbirääkimisi. Tahan ehitada järgmisel aastal 120 miljoni euro eest soojusvõimsusi, mis teevad inimeste soojaarve umbes 20% odavamaks. Aga mul ei ole seda 120 miljonit. Ma pean läbi rääkima fondidega, pankadega, võib-olla kaasama väikeaktsionäre, mis on äri loomulik osa. Ma pole kellegagi kätt löönud, olen sajaprotsendiliselt selle asja omanik hetkel. Kontrollosalust või enamusosalust ei anna ma mitte kunagi käest ära, enne suren."

Selge on see, et kui ma ei oleks olnud Dalkiaga 15 aastat koos, kui mul ei oleks nende hulgas olnud väga palju sõpru, siis nad oleks korraldanud Väo müügi teisiti, aga neil oli seda tehingut oma põhjustel ruttu vaja, räägib Rahu. 

"Mine tea, mis elu toob, aga üks on selge, et energeetika on mulle nii südamelähedane ja siia on nii palju energiat ja vaeva pandud, et kontrollosalust ja juhtimiskontrolli ma mitte kunagi ei loovuta," kinnitab ta.

Pikemat lugu Kristjan Rahu tegemistest loe tänase Äripäeva paberlehest.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474