20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna koolide haldaja osalus liikus pangakontole

Tallinna viit kooli haldava OÜ BCA Center mõlemad osad liikusid hiljuti Nordea panga Eesti filiaali esindajakontole.

Ettevõttest 50 protsenti omanud ehitus- ja kinnisvaraettevõtja Olaf Hermani kinnitusel selle tehinguga aga mingeid sisulisi muutusi ei toimunud.

"Olen seda ka varem öelnud, et mulle Tallinna linn äripartnerina sobib väga hästi ja ma ei kavatse osalust võõrandada," märkis Herman, kelle firmale OÜ Kristobal kuulus kuni üle-eelmise nädalani 50 protsenti BCA Centerist.

Osaluse pangakontole liikumise põhjus on tema firmade ümberstruktureerimises. "Mis kontol ma oma osalust hoian, see on minu valik," lisas Herman.

BCA Center teine osanik oli veebruari alul toimunud tehinguni OÜ Kentex Holding, mille osanikuks on ametlikult samuti Nordea panga konto. Kentex Holdingu juhatuse liige on ettevõtja Oliver Kruuda hea sõber ja kooliaegne pinginaaber Mati Tusov.

Kentex Holding omandas mullu oktoobris osaluse BCA Centeris ehitusettevõtja Jaanus Otsa firmalt Markwend.

Seda, kas Otsa võib ka praegu BCA Centeri omanike hulgas olla, Herman kommenteerida ei soovinud.

BCA Center ja Tallinna linnavalitsuse vahel sõlmitud lepingute järgi renoveeris ettevõte viis Tallinna kooli ning haldab neid kuni 2036. aastani. Tallinna linn maksab ettevõttele vastavalt konkursil pakutud hinnale renti.

2011. aastal teenis BCA Center puhaskasumit ligi 1,1 miljonit eurot. Kokku oli sama aasta lõpuks jaotamata kasumit kogunenud 4,5 miljonit eurot.

Samuti viit kooli haldava, firmade kaudu ettevõtja Urmas Sõõrumaale kuuluva OÜ Vivatex Holding äri on olnud aga veelgi edukam. 2011. aastal teenis firma puhaskasumit ligi kaks miljonit eurot ning kokku oli puhaskasumit üle 5,8 miljoni euro.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474