Autor: Juuli Laanemets • 16. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esitatud tuleohutusaruannetest pea pooled on vigadega

Päästeametile esitati möödunud aastal i ligi 4000 ettevõtte enesekontrolli tuleohutusaruannet, millest pooled olid vigaselt täidetud ja tuli esitajale tagastada andmete täpsustamiseks või parandamiseks. Peamiseks probleemiks oli andmete edastamise kvaliteet, kuna osad küsimused jäeti vastamata.

Päästeameti tuleohutuse talituse juhataja Marko Rüü ütles, et kahetsusväärselt palju esineb vigu, kus esitatud andmete kohaselt on objektil puuduseid, kuid ei ole välja toodud, kes selle täitmise eest vastutab ja millal puudused kõrvaldatakse. „Üks puuduste võimalikke põhjuseid on see, et veel ei ole harjutud tuleohutusaruannet koostama aga teisalt näitavad sellised vead suhtumist ohutusse.  Mõnel juhul esitati aruandes ka valeandmeid, kus olukorda esitati tegelikust olukorrast erinevalt. Nendel juhtudel alustas Päästeamet väärteomenetlused,“ sõnas Rüü.

Rüü lisas, et tuleohutusaruanne on hea abimees ehitise omanikule ja kasutajale ning oluline info riikliku tuleohutusjärelevalve teostamiseks. „Tuleohutuse kohta andmete kogumisel vaatab hoone valdaja üle tuleohutuse olukorra hoones ja nii saab asutus ise hea ülevaate sellest, milline olukord tema asutuses tuleohutusega on. See ei ole aruanne Päästeametile, vaid asutusele endale, et nad märkaksid puudusi ja teaksid, mida on vaja teha,“ selgitas Rüü .

Sellest aastast tuleb aruandeid esitada kolme kuu jooksul pärast kalendriaasta lõppu, ehk siis 2014. aasta aruanne esitatakse 2015. aasta esimese kvartali jooksul. Ka on muudetud lihtsamaks enesekontrolli tuleohutusaruande vorm. 

Möödunud aastal esitati Päästeametile kokku 3827 tuleohutuse enesekontrolli aruannet, mis on 15 protsendi võrra enam kui 2012. aastal.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474